- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Morgon Coffee - Szwecja
- People Possesion - Francja
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sumo Coffee Roasters - Irlandia
- Swerl Coffee - Szwecja
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Morgon Coffee - Szwecja
-
People Possesion - Francja
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sumo Coffee Roasters - Irlandia
-
Swerl Coffee - Szwecja
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Friedhats - Etiopia Tokuma, Decaf (bezkofeinowa) - 250g
Data palenia: 17.10.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 22.5
Friedhats - Etiopia Tokuma, Decaf - 250g
Nie bój się kawy bezkofeinowej, nie myśl o tych ciemnych, palonych kawach, które ludzie piją, gdy często nie mają wyboru. Czasy się zmieniają i jesteśmy tutaj, aby to udowodnić owocową, odjechaną, interesującą etiopską kawą bezkofeinową. Pochodząca od grupy producentów Tokuma z regionu Agaro w zachodniej Etiopii, ta naturalnie przetworzona, a następnie odkofeinowana. Kawa ma nuty czekoladowych ciasteczek, pomarańczy i gruszki.
Proces octanu etylu zyskuje popularność w specjalnościach ze względu na jego zdolność do utrzymywania jakości i ogólnego profilu smakowego. Octan etylu jest naturalnie występującym związkiem chemicznym, który można uzyskać z niemal wszystkich owoców i warzyw, a gdy kawa jest w nim zanurzona, struktura ziarna ulega zmianie, co pozwala kofeinie opuścić ziarno, zachowując jednocześnie swój smak. Octan etylu może brzmieć trochę przerażająco, ale może być szkodliwy tylko wtedy, gdy jest bardzo skoncentrowany do najczystszej postaci, a następnie spożywany w dużych ilościach (prawie niemożliwe).
Należy pamiętać, że kawa bezkofeinowa nigdy nie jest w 100% pozbawiona kofeiny. W ziarnach może zawsze pozostać śladowa ilość kofeiny (do 0,3%), aby można było uznać je za kawę bezkofeinową.
Profil sensoryczny: czekoladowe ciasteczka, pomarańcza, gruszka
-
Świeża dostawa
-
Produkty podobne