- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- Blind Monkey - Irlandia
- COFFEE PLANT- Polska
- Coffee Collective - Dania
- Doubleshot - Czechy
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Runty Roaster- Polska
- Sumo Coffee Roasters - Irlandia
- Swerl Coffee - Szwecja
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
Blind Monkey - Irlandia
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Coffee Collective - Dania
-
Doubleshot - Czechy
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Runty Roaster- Polska
-
Sumo Coffee Roasters - Irlandia
-
Swerl Coffee - Szwecja
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Friedhats - Kenia Inoi Kaguyu #22 - 250g
Data palenia: 13.12.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
Friedhats - Kenia Inoi Kaguyu #22 - 250g
Owoce tej kawy zbierane są przez spółdzielnię rolniczą Ionoi Farmers Cooperative Society i przetwarzane w fabryce Kaguyu, którą zarządza Wilson Wanjohi.
Ta kawa jest myta, co oznacza, że po dostarczeniu wiśnie są rozdrabniane, fermentowane przez noc, a następnie czyszczone, moczone i rozkładane na podniesionych grządkach w celu wysuszenia. Następnie ziarna są sortowane i sortowane według wagi, a następnie sprawdzane pod kątem wad. Jakość kawy, którą ostatecznie pijemy, w ogromnym stopniu zależy od wszystkich tych pracochłonnych kroków! Ok.. Ale jaki jest jej smak?
Na szczęście ta kawa smakuje tak, jak powinna smakować kawa kenijska. Bogata w minerały czerwona wulkaniczna gleba i użyte odmiany (SL-34, Ruiru 11, SL-28, Batian) nadają jej typowy profil z wysoką i ciężką słodyczą, wysoką kwasowością i nutami borówki i soku pomidorowego wysokiej jakości. Pomyśl tylko o słodkich i wytrawnych cechach krwawej mary, ale bez alkoholu i ogórka, a następnie weź łyk kawy, a zobaczysz, że to ma sens.
Profil sensoryczny:borówki, sok pomidorowy, słodka
-
Świeża dostawa