Good Coffee - Etiopia Karmachi - 250g

Data palenia: 11.10.2025 Profil sensoryczny: owoce tropikalne, cytryna, pomarańcza 

Cena: 79.00

Zarejestruj się, aby otrzymać za ten zakup 79 punktów lojalnościowych.
Mielenie:
szt.

Dostępność i dostawa

Wysyłka / Odbiór: 24h🚀/odbierz dziś-Ul. Płocka 22A🏡
Cena przesyłki od:
7.99
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • DPD Pickup 7.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier Inpost 14.99
  • Kurier DPD 15.99
  • Kurier (Pobranie) 18

Więcej o produkcie

Profil sensoryczny:
Owoce egzotyczne, Cytryna, Pomarańcza
Obróbka:
Natural
Wysokość uprawy:
1750 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Geisha
Profil wypalenia:
Pod filtr
Waga
0.25 kg

Good Coffee - Etiopia Karmachi - 250g

Geisha o smaku owoców tropikalnych i cytrusów - pomarańczy i cytryny.

Smakuje wspaniale minimum tydzień od daty palenia. Dodatkowy protip - wyciągniesz z niej idealną kwasowość parząc ją poniżej trzech minut.

Ziarna odmiany geisha pochodzą z regionu Kaffa, z okolic lasu Bench Maji, który uznawany jest za miejsce pochodzenia odmiany Geisha. Arabika rośnie tam nie tylko w przydomowych ogrodach i polach, ale też na dziko, w lesie. Owoce zebrane przez drobnych rolników z pól i lasu trafiają do lokalnej stacji obróbki, gdzie są myte i przebierane. Następnie są przenoszone na platformy do suszenia. Tam obracane 2 razy dziennie schną przez ok. 20 dni. Z uwagi na bliskość lasu deszczowego panuje tu wysoka wilgotność, deszcz pada nawet w porze suchej i czas suszenia może się wydłużyć. Ziarna - wciąż w otoczce z wysuszonej skórki i miąższu  - leżakują jeszcze przez 2 miesiące zanim zostanie on z nich usunięte, a ziarna spakowane i przygotowane na eksport.

Profil sensoryczny: owoce tropikalne, cytryna, pomarańcza 

Parametry:
Profil sensoryczny:
Owoce egzotyczne, Cytryna, Pomarańcza
Obróbka:
Natural
Wysokość uprawy:
1750 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Geisha
Profil wypalenia:
Pod filtr
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie