🍃ŚWIEŻE DOSTAWY - Palarnie: FRIEDHATS, ONYX LAB, MORGON 🔥🔥🔥
Brak towaru

Kavoholik - Kolumbia Oscar Hernandez, Typica - 200g

Data palenia: 20.09.2024

74.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Mielenie:
szt.
Wysyłka / Odbiór: 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od:
12.99
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier Inpost 14.99
  • Kurier (Pobranie) 18
  • Kurier DPD 22.5
Więcej o produkcie
Profil sensoryczny:
Miód, Banan, Herbata, Mango
Obróbka:
Washed fermentation
Wysokość uprawy:
1600-2000 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Typica
Profil wypalenia:
Pod filtr
Waga
0.2 kg

Kavoholik - Kolumbia Oscar Hernandez, Typica - 200g

Zawsze jest dobry moment na nową limitowaną kawę, więc usiądźcie wygodnie i zrelaksujcie się, bo mamy dla Was kolejną owocową bombę z Kolumbii. Finca Los Nogales to gospodarstwo rodzinne, a właściwie firma łącząca tradycję z innowacyjnością. Znajdziesz go w wiosce El Diamante, na obrzeżach miasta Bruselas, w południowej części departamentu Huila. Gospodarstwo zostało założone przez członków rodziny Hernandez około 1940 roku. Jego tradycję i skupienie na uprawie najlepszej kawy rozwinął wówczas pan Ricaurte Hernandéz. Po jego śmierci przez pewien czas nie było jasne, co stanie się z gospodarstwem. Jednak około sześć lat temu gospodarstwo zaczęło prosperować pod kierownictwem Oscara Hernandéza, syna pana Ricaurte, i obecnie stanowi wzór dla rolników w całym regionie. Ponieważ Los Nogales koncentruje się na zrównoważonej uprawie kawy, jednym z kluczowych procesów jest oczyszczanie ścieków. Gospodarstwo posiada własną oczyszczalnię ścieków.

Ta kawa to odmiana Typica, która została przetworzona w siedmiu etapach:

1. Ręczny zbiór wiśni.

2. Utlenianie – wiśnie układa się w większą masę i pozostawia do utlenienia, temperatura w miąższu wzrasta do 50 stopni. Czas utleniania wynosił 50 godzin.

3. Mycie i usuwanie mętów, dezynfekcja umytych wiśni ozonem.

4. Obieranie wiśni.

5.Wyciskanie soku ze skórek i mieszanie tego płynu z obranymi ziarnami w plastikowych beczkach fermentacyjnych. Dodatek niezbędnych mikroorganizmów heterofermentacyjnych.

6.Fermentacja przez 144 godziny.

7. Mycie i suszenie przez 20 dni.

Profil sensoryczny: banan, mango, miód, rooibos

Parametry:
Profil sensoryczny:
Miód, Banan, Herbata, Mango
Obróbka:
Washed fermentation
Wysokość uprawy:
1600-2000 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Typica
Profil wypalenia:
Pod filtr
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: