- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Frukt Coffee - Finlandia
- Father's Coffee- Czechy
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- The Naughty Dog- Czechy
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Frukt Coffee - Finlandia
-
Father's Coffee- Czechy
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Kavoholik - Kolumbia Oscar Hernandez, Typica - 200g
Data palenia: 20.11.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
Kavoholik - Kolumbia Oscar Hernandez, Typica - 200g
Zawsze jest dobry moment na nową limitowaną kawę, więc usiądźcie wygodnie i zrelaksujcie się, bo mamy dla Was kolejną owocową bombę z Kolumbii. Finca Los Nogales to gospodarstwo rodzinne, a właściwie firma łącząca tradycję z innowacyjnością. Znajdziesz go w wiosce El Diamante, na obrzeżach miasta Bruselas, w południowej części departamentu Huila. Gospodarstwo zostało założone przez członków rodziny Hernandez około 1940 roku. Jego tradycję i skupienie na uprawie najlepszej kawy rozwinął wówczas pan Ricaurte Hernandéz. Po jego śmierci przez pewien czas nie było jasne, co stanie się z gospodarstwem. Jednak około sześć lat temu gospodarstwo zaczęło prosperować pod kierownictwem Oscara Hernandéza, syna pana Ricaurte, i obecnie stanowi wzór dla rolników w całym regionie. Ponieważ Los Nogales koncentruje się na zrównoważonej uprawie kawy, jednym z kluczowych procesów jest oczyszczanie ścieków. Gospodarstwo posiada własną oczyszczalnię ścieków.
Ta kawa to odmiana Typica, która została przetworzona w siedmiu etapach:
1. Ręczny zbiór wiśni.
2. Utlenianie – wiśnie układa się w większą masę i pozostawia do utlenienia, temperatura w miąższu wzrasta do 50 stopni. Czas utleniania wynosił 50 godzin.
3. Mycie i usuwanie mętów, dezynfekcja umytych wiśni ozonem.
4. Obieranie wiśni.
5.Wyciskanie soku ze skórek i mieszanie tego płynu z obranymi ziarnami w plastikowych beczkach fermentacyjnych. Dodatek niezbędnych mikroorganizmów heterofermentacyjnych.
6.Fermentacja przez 144 godziny.
7. Mycie i suszenie przez 20 dni.
Profil sensoryczny: banan, mango, miód, rooibos
-
Świeża dostawa