MAMAM Coffee - Kenia Thirikwa Gakuyuini - 250g

Data palenia: 03.12.2024

75.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Mielenie:
szt.
Wysyłka / Odbiór: 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od:
6.99
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • DPD Pickup 6.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier Inpost 14.99
  • Kurier (Pobranie) 18
  • Kurier DPD 18
Więcej o produkcie
Profil sensoryczny:
Pigwa, Karmel, Marakuja
Obróbka:
Washed
Odmiana botaniczna:
Ruiru 11, SL28, SL34
Profil wypalenia:
Pod filtr
Waga
0.25 kg

MAMAM Coffee - Kenia Thirikwa Gakuyuini - 250g

Młyn znajduje się około 130 kilometrów od Nairobi, czyli 1,5 godziny jazdy od Nairobi. Geograficznie społeczeństwo znajduje się w strefie Upper Medium (UM 2 ). Czerwone gleby wulkaniczne sprzyjają uprawie kawy jako głównej uprawie pieniężnej. Znajduje się na zboczach Mount Kenya. Obecne członkostwo to 1553 aktywnych członków. 674 to kobiety, a 879 to rolnicy. Młyn mokry jest reprezentowany przez pięciu wybranych członków komitetu zarządzającego. Terminowe i selektywne ręczne zbieranie odbywa się w mokrym młynie Gakuyuini. Wiśnia jest dostarczana do mokrego młyna tego samego dnia, w którym została zerwana. Sortowanie wiśni odbywa się w młynie mokrym przed obróbką. Dojrzałe czerwone wiśnie oddziela się od niedojrzałych, przejrzałych owoców i ciał obcych. Do obróbki  wykorzystuje się czystą wodę rzeczną (obróbka na mokro), która jest zawracana do obiegu przed odprowadzeniem do dołów odsączających. Suszenie na słońcu odbywa się przed dostarczeniem kawy do suchego młyna w celu wtórnej obróbki.

Profil smakowy: karmel, marakuja, pigwa

Opakowanie: 250 g

Parametry:
Profil sensoryczny:
Pigwa, Karmel, Marakuja
Obróbka:
Washed
Odmiana botaniczna:
Ruiru 11, SL28, SL34
Profil wypalenia:
Pod filtr
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: