- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- Blind Monkey - Irlandia
- COFFEE PLANT- Polska
- Coffee Collective - Dania
- Doubleshot - Czechy
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Runty Roaster- Polska
- Sumo Coffee Roasters - Irlandia
- Swerl Coffee - Szwecja
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
Blind Monkey - Irlandia
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Coffee Collective - Dania
-
Doubleshot - Czechy
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Runty Roaster- Polska
-
Sumo Coffee Roasters - Irlandia
-
Swerl Coffee - Szwecja
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
MAMAM Coffee - Kenia Thirikwa Gakuyuini - 250g
Data palenia: 03.12.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
MAMAM Coffee - Kenia Thirikwa Gakuyuini - 250g
Młyn znajduje się około 130 kilometrów od Nairobi, czyli 1,5 godziny jazdy od Nairobi. Geograficznie społeczeństwo znajduje się w strefie Upper Medium (UM 2 ). Czerwone gleby wulkaniczne sprzyjają uprawie kawy jako głównej uprawie pieniężnej. Znajduje się na zboczach Mount Kenya. Obecne członkostwo to 1553 aktywnych członków. 674 to kobiety, a 879 to rolnicy. Młyn mokry jest reprezentowany przez pięciu wybranych członków komitetu zarządzającego. Terminowe i selektywne ręczne zbieranie odbywa się w mokrym młynie Gakuyuini. Wiśnia jest dostarczana do mokrego młyna tego samego dnia, w którym została zerwana. Sortowanie wiśni odbywa się w młynie mokrym przed obróbką. Dojrzałe czerwone wiśnie oddziela się od niedojrzałych, przejrzałych owoców i ciał obcych. Do obróbki wykorzystuje się czystą wodę rzeczną (obróbka na mokro), która jest zawracana do obiegu przed odprowadzeniem do dołów odsączających. Suszenie na słońcu odbywa się przed dostarczeniem kawy do suchego młyna w celu wtórnej obróbki.
Profil smakowy: karmel, marakuja, pigwa
Opakowanie: 250 g
-
Świeża dostawa