W dniach 15-21.07.2024
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- 101Coffee - Polska
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Doubleshot - Czechy
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Father's Coffee- Czechy
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- Kavoholik - Słowacja
- KAWA Coffee - Francja
- Manhattan Coffee- Holandia
- Momento Coffee - Polska
- Onyx Coffee - USA
- People Possesion - Francja
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sumo Coffee Roasters - Irlandia
- Swerl Coffee - Szwecja
- The Naughty Dog- Czechy
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
101Coffee - Polska
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Doubleshot - Czechy
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Father's Coffee- Czechy
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
KAWA Coffee - Francja
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
Momento Coffee - Polska
-
Onyx Coffee - USA
-
People Possesion - Francja
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sumo Coffee Roasters - Irlandia
-
Swerl Coffee - Szwecja
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Sumo Coffee Roasters - Kolumbia El Vergel, Koji - 250g
Data palenia: 22.08.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 22.5
Sumo Coffee Roasters - Kolumbia El Vergel, Koji - 250g
Słodkie i soczyste
Proces Koji to technika, która poprawia jakość kawy. Po rozmnożeniu grzybni w ryżu, jest on rozdrabniany i rozprowadzany na ziarnach kawy, a następnie pozostawiany do fermentacji na 36 godzin.
Pleśń Koji rozkłada skrobię w owocach kawy na cukry fermentujące, wytwarzając aminokwasy, glutaminiany, estry i aldehydy. Wzmacnia to istniejące cechy kawy i dodaje nowe smaki i owocowe aromaty. Zwiększa wyniki cuppingu o 1-2 punkty, co przynosi korzyści producentom kawy.
Ta odmiana Red Bourbon ma znacznie wyższy plon niż Gesha i unikalny profil, który charakteryzuje się wysoką słodyczą.
Profil sensoryczny: czerwone owoce, dżem truskawkowy, granat, umami.
-
Świeża dostawa
-
Produkty podobne