- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Coffee Collective - Dania
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Frukt Coffee - Finlandia
- HAYB- Polska
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sumo Coffee Roasters - Irlandia
- The Naughty Dog- Czechy
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Coffee Collective - Dania
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Frukt Coffee - Finlandia
-
HAYB- Polska
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sumo Coffee Roasters - Irlandia
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
DAK Coffee- Kolumbia Cinnamon Roll - 200g
Data palenia: 13.11.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
DAK Coffee- Kolumbia Cinnamon Roll - 200g
Świąteczna kawa od DAK Coffee wreszcie jest dostępna! To caturra i pink bourbon fermentowany z cynamonem od producenta Edwina Noreñy. Ten producent zawsze zaskakuje nowymi procesami i ten nie zawodzi!
Edwin skrupulatnie selekcjonuje wiśnie o minimalnej liczbie Brixa 23 i umieszcza je w plastikowych workach o wadze 30 kg na 24 godziny. Po wstępnej fermentacji, która już trwa, następuje 72-godzinna maceracja węglowa z mosto (sokiem otrzymywanym z wyciskania wiśni kawy) w dużym zbiorniku. Powstała ciecz, zebrana przez zawór, staje się podstawą jego procesu współfermentacji. Po oczyszczeniu wiśnie wraz z płynnym i organicznym proszkiem cynamonowym przenoszone są do mniejszych zbiorników i odstawiane na 72 godziny. Kawa jest następnie suszona na słońcu na afrykańskich łóżkach przez 25 dni, aż osiągnie poziom wilgotności 10,5%. Po ustabilizowaniu się wilgotności w magazynie przez osiem dni jest przechowywany w workach pro zbożowych.
Profil sensoryczny: biała czekolada, cynamon, goździki
-
Świeża dostawa
-
Produkty podobne