- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- 101Coffee - Polska
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Coffee Collective - Dania
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- KAWA Coffee - Francja
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Morgon Coffee - Szwecja
- Onyx Coffee - USA
- People Possesion - Francja
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Swerl Coffee - Szwecja
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
101Coffee - Polska
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Coffee Collective - Dania
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
KAWA Coffee - Francja
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Morgon Coffee - Szwecja
-
Onyx Coffee - USA
-
People Possesion - Francja
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Swerl Coffee - Szwecja
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
DAK Coffee- Kolumbia Pink Balloon - 250g
Data palenia: 08.10.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 22.5
DAK Coffee- Kolumbia Pink Balloon - 250g
Soczysty i złożony smak odmian Red & Pink Bourbon po obróbce washed to to, co lubimy najbardziej.
El Silencio Red jest częścią serii Micro Lots i Special Reserve firmy Qima, która obejmuje wyjątkowe kawy o złożonym profilu pochodzące od jednego rolnika lub spółdzielni. Seria uprawiana na wysokości 2200 m n.p.m. w Palestynie, mieście w departamencie Huila, położonym w południowo-zachodniej Kolumbii.
Proces mycia opiera się na dwufazowym procesie fermentacji i pulpingu, w którym wykorzystuje się wodę. Zaczynając od fermentacji, świeżo zebrane wiśnie przechodzą 12–24-godzinny okres fermentacji. Ta kluczowa faza umożliwia ziarnom kawy wchłonięcie wykwintnych nut z otaczającej je skórki kawy. Po tym etapie fermentacji wiśnie są przenoszone do tradycyjnej pulpera. Tutaj pulper umiejętnie oddziela ziarna kawy od ich zewnętrznej skórki. Ziarna są przenoszone na tarasy lub do suszarek, aby rozpocząć powolne suszenie.
Profil sensoryczny: czerwone pomarańcze, miód, maliny, białe kwiaty
-
Świeża dostawa
-
Produkty podobne