Urodziny HAYB -5% 🎂 Przy zakupie dwóch kaw Single Origin próbka kawy Chillwave - Gratis🎁
W dniach 15-21.07.2024
Brak towaru

Dear judges Coffee - Kolumbia Bet-El Cesar Ledesma- 90g

Data palenia: 15.01.2024

72.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Mielenie:
szt.
Wysyłka / Odbiór: 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od:
12.99
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier Inpost 14.99
  • Kurier (Pobranie) 18
  • Kurier DPD 22.5
Więcej o produkcie
Profil sensoryczny:
Śliwka, Owoce tropikalne, Przyprawy, Morela, suszone czerwone owoce
Obróbka:
Lactic Anaerobic
Wysokość uprawy:
1600 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Pink Bourbon
Profil wypalenia:
Pod filtr
Waga
0.09 kg

Dear judges Coffee - Kolumbia Bet-El Cesar Ledesma- 90g

Natural Lactic Anaerobic Kolumbia nie jest jeszcze zbyt znana, ale już jest wybierana przez najlepszych ekspertów od kawy, takich jak Scott Rao. Połączenie różnorodności terroir i przetwarzania daje niespotykane aksamitne odczucie w ustach i złożoność smaków. 

Finca Betel znajduje się w zachodnich Kordylierach kolumbijskich Andów w magicznym miejscu położonym w gminie Calima Darién, wiosce Remolinos, około 1600 metrów nad poziomem morza, ciesząc się obszarem o nieocenionej agroekologii, z glebami wulkanicznymi, deszczami i stałymi bryzami z Prądy Oceanu Spokojnego, które wpływają do kanionu Rio Grande i wznoszą się na zachód w kierunku tamy jeziora Calima, nadają uprawom kawy wyjątkowe cechy.

Profil sensoryczny tej kawy to: suszoone owoce, suszone śliwki, morele, przyprawy, grillowanego ananasa i owoców tropikalnych, ciemnej czekolady i naprawdę interesującej i złożonej kwasowości wszelkiego rodzaju.

Pique smakowe zaczyna się 3-4 tygodnie po paleniu i trwa 8 tygodni (należy unikać spożywania 1-2 tygodni po wypale, ponieważ profil smakowy nie będzie jeszcze w pełni rozwinięty) Jeśli chcesz więcej dowiedzieć się o Halogenie odsłuchaj podcast w Stronghold in Time Wendelboe Podcast #9 z Mortenem z CoffeeMind

Kawa jest palona przez Jane Lash - SCA AST w zakresie  sensoryki i palenia kawy, sędzia WCE w World Brewers Cup i World Coffee Roasting Championship.

Parametry:
Profil sensoryczny:
Śliwka, Owoce tropikalne, Przyprawy, Morela, suszone czerwone owoce
Obróbka:
Lactic Anaerobic
Wysokość uprawy:
1600 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Pink Bourbon
Profil wypalenia:
Pod filtr
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: