- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Morgon Coffee - Szwecja
- People Possesion - Francja
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sumo Coffee Roasters - Irlandia
- Swerl Coffee - Szwecja
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Morgon Coffee - Szwecja
-
People Possesion - Francja
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sumo Coffee Roasters - Irlandia
-
Swerl Coffee - Szwecja
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Good Coffee - Kolumbia El Agrado - 250g
Data palenia: 22.10.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 22.5
Good Coffee - Kolumbia El Agrado - 250g
Kawa ta uprawiana jest w El Agrado w regionie Cauca w Kolumbii. Rolnicy korzystają z pomocy Asociación de Caficultores del Centro del Cauca por la Paz (ACC), organizacji non-profit, której celem jest poprawa jakości i marketingu kawy, a tym samym poprawa dobrobytu społecznego w regionie. Stowarzyszenie pomaga członkom w zakresie strategii handlowych i technologii mających na celu poprawę produkcji. Każdy członek, nawet jeśli przystąpi do stowarzyszenia, nadal może zdecydować się na przetwarzanie własnej kawy za pomocą innowacyjnych fermentacji.
Obróbka honey
Po zebraniu i selekcji najlepszych owoców kawy, poddaje się je fermentacji przez około 12 godzin w zbiornikach myjących. Pod koniec tej pierwszej fazy fermentacji są one usuwane i pozostawiane do ponownej fermentacji na 36 godzin w otwartych zbiornikach. Po zakończeniu drugiej fermentacji suszy się je w suszarniach parabolicznych (szklarniach w kształcie paraboli, zbudowanych z przezroczystych plastikowych elementów zewnętrznych, które umożliwiają najlepsze wykorzystanie promieniowania słonecznego nawet w przypadku deszczu), aż do osiągnięcia wilgotności resztkowej wynoszącej 10%.
Profil sensoryczny: mango, miód, malina, granat, grejpfrut
-
Świeża dostawa
-
Produkty podobne