- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Doubleshot - Czechy
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Frukt Coffee - Finlandia
- Father's Coffee- Czechy
- Guest Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Swerl Coffee - Szwecja
- The Naughty Dog- Czechy
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Doubleshot - Czechy
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Frukt Coffee - Finlandia
-
Father's Coffee- Czechy
-
Guest Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Swerl Coffee - Szwecja
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Manhattan Coffee - Kolumbia Panela Sticky - 250g
Data palenia: 25.11.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
Manhattan Coffee - Kolumbia Panela Sticky - 250g
Ta konkretna kawa pochodzi ze współpracy Cafe 1959 i Finca El Diamante. Cafe 1959 prowadzi program, w którym przetwarza wiśnie z różnych gospodarstw w swojej suszarni La Clarita. Nawiązali współpracę z El Diamante, aby stworzyć produkt, który byłby słodki, czysty, jasny, co jest ich głównym celem.
W przypadku tej partii wiśnie zostały zebrane i umieszczone w workach Grainpro, aby rozpocząć 13-godzinną nocną podróż z Huila do Quindio, gdzie znajduje się zakład fermentacji i suszenia. Podróżowanie w nocy pomaga kontrolować temperaturę w pierwszym etapie fermentacji, która ma miejsce w ciężarówce. Po przybyciu do Quindio i zakończeniu początkowej 24-godzinnej fermentacji, wiśnie są rozdrabniane, a następnie umieszczane w zamkniętych zbiornikach, aby mogły przejść przez kolejne 24 godziny fermentacji beztlenowej. Następnie kawa jest myta i płukana, zanim zostanie umieszczona w suchym zamkniętym zbiorniku na kolejne 24 godziny fermentacji, a następnie ponownie myta i płukana, a następnie suszona na podniesionych grządkach. Tutaj kawa przechodzi długie, powolne suszenie, które trwa około 40 dni w cieniu.
Rezultatem jest intensywna słodycz. Beztlenowa podwójna fermentacja o smaku ananasa, białej herbaty i marcepana!
Profil sensoryczny: biała herbata, marcepan, ananas
-
Świeża dostawa