📢 Wysyłki DPD Pickup! Teraz 6,99zł, uzupełnij zapasy kaw   

Manhattan Coffee - Kolumbia Panela Sticky - 250g

Data palenia: 25.11.2024

89.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Mielenie:
szt.
Wysyłka / Odbiór: 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od:
6.99
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • DPD Pickup 6.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier Inpost 14.99
  • Kurier (Pobranie) 18
  • Kurier DPD 18
Więcej o produkcie
Profil sensoryczny:
Ananas, biała herbata, Marcepan
Obróbka:
Double Fermentation
Wysokość uprawy:
1750 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Pink Bourbon
Profil wypalenia:
Pod filtr
Waga
0.25 kg

Manhattan Coffee - Kolumbia Panela Sticky - 250g 

 Ta konkretna kawa pochodzi ze współpracy Cafe 1959 i Finca El Diamante. Cafe 1959 prowadzi program, w którym przetwarza wiśnie z różnych gospodarstw w swojej suszarni La Clarita. Nawiązali współpracę z El Diamante, aby stworzyć produkt, który byłby słodki, czysty, jasny, co jest ich głównym celem.

W przypadku tej partii wiśnie zostały zebrane i umieszczone w workach Grainpro, aby rozpocząć 13-godzinną nocną podróż z Huila do Quindio, gdzie znajduje się zakład fermentacji i suszenia. Podróżowanie w nocy pomaga kontrolować temperaturę w pierwszym etapie fermentacji, która ma miejsce w ciężarówce. Po przybyciu do Quindio i zakończeniu początkowej 24-godzinnej fermentacji, wiśnie są rozdrabniane, a następnie umieszczane w zamkniętych zbiornikach, aby mogły przejść przez kolejne 24 godziny fermentacji beztlenowej. Następnie kawa jest myta i płukana, zanim zostanie umieszczona w suchym zamkniętym zbiorniku na kolejne 24 godziny fermentacji, a następnie ponownie myta i płukana, a następnie suszona na podniesionych grządkach. Tutaj kawa przechodzi długie, powolne suszenie, które trwa około 40 dni w cieniu.

Rezultatem jest intensywna słodycz. Beztlenowa podwójna fermentacja o smaku ananasa, białej herbaty i marcepana!

Profil sensoryczny: biała herbata, marcepan, ananas

Parametry:
Profil sensoryczny:
Ananas, biała herbata, Marcepan
Obróbka:
Double Fermentation
Wysokość uprawy:
1750 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Pink Bourbon
Profil wypalenia:
Pod filtr
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: