- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Coffee Collective - Dania
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- Momento Coffee - Polska
- PRAŻ Micro Roastery - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sumo Coffee Roasters - Irlandia
- Swerl Coffee - Szwecja
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Coffee Collective - Dania
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
Momento Coffee - Polska
-
PRAŻ Micro Roastery - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sumo Coffee Roasters - Irlandia
-
Swerl Coffee - Szwecja
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
PRAŻ Micro roastery - Kolumbia La Loma Red Fruits Nectar- 125g
Data palenia: 02.01.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
PRAŻ Micro roastery - Kolumbia La Loma Red Fruits Nectar- 125g
O kawie:
Wiemy jak to jest z tymi co-fermentami. Aktualnie to bardzo duży trend w kawowym świecie, natomiast jest prawdopodobnie tylu samo fanów tej metody, co i przeciwników. My jesteśmy po tej stronie barykady, która uważa, że to miła kawa od święta, o ile mamy pewność co do tego, jak dokładnie przebiegał proces obróbki, i o ile nie jest zbyt sztuczna w smaku. W przypadku naszej Kolumbii La Loma Red Fruits Nectar jeden i drugi punkt mamy odhaczony. W obróbce zostały wyekstrahowane bakterie i drożdże takie jak lactobacillus, saccharomyses i cerevisiae, które były kultywowane najpierw osobno, a potem przez 8 dni z dodatkiem nektaru z czerwonych owoców. Taka mieszanka została następnie dodana do szczelnie zamkniętych wiader kawy pozbawionej miąższu, gdzie przez kolejne 150 godzin zachodził proces fermentacji. Nastęnie po oczyszczeniu kawa była wysuszona. Smak? Wyczuwalne czerwone owoce - poziomki, truskawki, a to wszystko podane w formie czerwonej oranżady. Nic nachalnego, nic zbyt chemicznego, czyli taki co-ferment, który nie tylko na niedzielę, ale i w poniedziałek też jeszcze dasz radę wypić i będziesz mieć frajdę.
Opis sensoryczny:truskawki, poziomki, czerwona oranżada
Dane producenta
PRAŻ Micro Roastery
ul. Włościańska 35A
01-710 Warszawa
Poland
info@praz.coffee
-
Świeża dostawa