- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- 101Coffee - Polska
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- KAWA Coffee - Francja
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Morgon Coffee - Szwecja
- Onyx Coffee - USA
- People Possesion - Francja
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Swerl Coffee - Szwecja
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
101Coffee - Polska
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
KAWA Coffee - Francja
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Morgon Coffee - Szwecja
-
Onyx Coffee - USA
-
People Possesion - Francja
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Swerl Coffee - Szwecja
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Swerl Coffee - Etiopia Yaye Duwancho - 250g
Data palenia: 08.10.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 22.5
Swerl Coffee - Etiopia Yaye Duwancho - 250g
Smak mandarynki, dojrzałego mango i kwiatów jaśminu. Bardzo słodki z przyjemnym, długotrwałym posmakiem.
Duwancho to prywatna stacja mycia, która znajduje się w Arbegona woreda (dystrykt administracyjny) w strefie Sidama w Etiopii. Stacja mycia znajduje się w kebele (lokalnej wiosce) w Chericho. Stacja mycia jest jedną z 26 należących do Testi Coffee, rodzinnej firmy założonej przez pana Faysela A. Yonisa, która jest również przez nią zarządzana. Położone na wysokości 2250 m n.p.m. Duwancho produkuje wyjątkowe partie mytych, naturalnych. Miejsce to zostało zbudowane przez Testi w 2021 r. jako obiekt „premium” i wybrane ze względu na swoje naturalne zalety – w tym wysokie wzniesienie, cechy otaczającego regionu i dostęp do świeżej, czystej wody. Wybierając miejsca w obszarach sprzyjających doskonałym warunkom wzrostu i płacąc premie za prawidłowo zebrane owoce, Testi zapewnia, że otrzymuje wyłącznie niezwykle wysokiej jakości wiśnie, co skutkuje wyjątkową złożonością i wyróżnieniem w końcowym kielichu.
Ta kawa jest częścią ulepszonego projektu procesu. Ta procedura obejmuje okres fermentacji trwający 48 godzin, podczas którego stara woda jest zastępowana świeżą, zimną wodą co 24 godziny. Fermentacja przebiegała bardzo wolno, a temperatura otoczenia wahała się od 20,5 do 21°C przez dwa dni. Kawy produkowane w ramach programu cechują się najwyższą jakością i najczystszym profilem kawy dostępnym w stacjach mycia i całym regionie.
Profil sensoryczny: Mandarynka, mango, jaśmin
-
Świeża dostawa
-
Produkty podobne