- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- 101Coffee - Polska
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- KAWA Coffee - Francja
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Morgon Coffee - Szwecja
- Onyx Coffee - USA
- People Possesion - Francja
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Swerl Coffee - Szwecja
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
101Coffee - Polska
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
KAWA Coffee - Francja
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Morgon Coffee - Szwecja
-
Onyx Coffee - USA
-
People Possesion - Francja
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Swerl Coffee - Szwecja
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Swerl Coffee - Kostaryka Las Lajas, Typica Lima - 250g
Data palenia: 08.10.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 22.5
Swerl Coffee - Kostaryka Las Lajas, Typica Lima - 250g
Piękna, przetwarzana black honey. Jasna i złożona, o smaku liczi, czerwonych jagód i skórki limonki. Intensywne kwiaty.
Ta wyjątkowa partia to odmiana Typical Lima. Odmiana Typica pochodzi pierwotnie z Etiopii, jednak odmiana Typica Lima była selekcją, która została dokonana w kraju z odmiany Typica w CATIE (Centro Agronómico Tropical de Incestigacion y Enseñanza). Po kilku testach wybrali i rozwinęli odmianę znaną jako Typica Lima. Dzięki tej instytucji odmiana została przywieziona do Central Valley i rozprowadzona do kilku plantatorów w tym rejonie, w tym Las Lajas.
Las Lajas micro mill to renomowany zakład przetwórstwa kawy zlokalizowany w regionie Sabanilla de Alajuela w Kostaryce. Jest znany z produkcji wysokiej jakości kawy Speciality przy użyciu organicznych i zrównoważonych metod. Właścicielami i operatorami mikro młyna jest rodzina Chacón, a konkretnie Oscar i Francisca Chacón, którzy zdobyli międzynarodowe uznanie za swoje innowacyjne techniki przetwarzania kawy.
Mikromłyn Las Lajas stał się absolutnym ekspertem w dziedzinie obróbki Honey, naturalnego i eksperymentalnego przetwarzania, a sposób, w jaki dostosowane są kawy Las Lajas, jest imponujący.
Profil sensoryczny: liczi, czerwone jagody, limonka, kwiaty
-
Świeża dostawa
-
Produkty podobne