W dniach 15-21.07.2024
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- 101Coffee - Polska
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Doubleshot - Czechy
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Father's Coffee- Czechy
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- Kavoholik - Słowacja
- KAWA Coffee - Francja
- Manhattan Coffee- Holandia
- Momento Coffee - Polska
- Onyx Coffee - USA
- People Possesion - Francja
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sumo Coffee Roasters - Irlandia
- Swerl Coffee - Szwecja
- The Naughty Dog- Czechy
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
101Coffee - Polska
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Doubleshot - Czechy
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Father's Coffee- Czechy
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
KAWA Coffee - Francja
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
Momento Coffee - Polska
-
Onyx Coffee - USA
-
People Possesion - Francja
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sumo Coffee Roasters - Irlandia
-
Swerl Coffee - Szwecja
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Swerl Coffee - Nicaragua Fincas Mierisch - 250g
Data palenia: 27.08.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 22.5
Swerl Coffee - Nicaragua Fincas Mierisch - 250g
W smaku słodka, z nutami cukrowej trzciny, herbaty rooibos i kandyzowanej gruszki
Nikaragua z odmiany H1 jest produkowany przez cenionych Fincas Mierisch w ich gospodarstwie La Huella. Jak mówi sam Erwin Mierisch, możesz poznać go bardziej szczegółowo poniżej:
"La Huella to stosunkowo nowa farma; została zakupiona w 2014 roku. Niemniej jednak produkuje niektóre z naszych najlepszych kaw. Znajduje się w rezerwacie przyrody Arenal, który nakłada ograniczenia na wylesianie i zanieczyszczenie wody. Coś wyjątkowego w mikroklimacie tej farmy to fakt, że przez około 60% dnia jest ona pokryta mgłą. Oznacza to, że nie używamy wielu drzew dających cień na La Huella, ponieważ farma sama się zacienia pod wpływem mgły. Odmiana Yellow Pacamara, która wymaga więcej światła słonecznego niż inne odmiany, takie jak Gesha, dobrze rośnie na tej farmie ze względu na ograniczoną liczbę drzew dających cień. Inne odmiany uprawiane na tej farmie to Yellow Pacamara, Yellow Pacas, Red Pacamara, Javanica, Orange Bourbon, Red Catuai, Pink Bourbon (niedawno), Obata (niedawno) i SL-28 (niedawno)"
Profil sensoryczny: trzcina cukrowa, herbata rooibos, gruszki
-
Świeża dostawa
-
Produkty podobne