- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Coffee Collective - Dania
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Frukt Coffee - Finlandia
- Father's Coffee- Czechy
- HAYB- Polska
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sumo Coffee Roasters - Irlandia
- The Naughty Dog- Czechy
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Coffee Collective - Dania
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Frukt Coffee - Finlandia
-
Father's Coffee- Czechy
-
HAYB- Polska
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sumo Coffee Roasters - Irlandia
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Coffee Collective - Kenia Gichathaini - 250g
Data palenia: 28.10.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
Coffee Collective - Kenia Gichathaini - 250g
Świeży, słodki i owocowy. Aromat borówki, cytrusów i agrestu
Farmer Gichathaini był pierwszą fabryką kawy, którą Klaus odwiedził w Kenii wiosną, kiedy Coffee Collective zostało założone. Kupowali już wcześniej kawę z tego młyna, ale minęło kilka lat od ostatniego zakupu.
Gichathaini jest jedną z najbardziej znanych spółdzielni w Kenii od wielu lat. Jest częścią stowarzyszenia Gikanda, które kiedyś składało się z Gichathaini, Kangocho i Ndaroini, dopóki ten ostatni nie został sprywatyzowany. W tym roku Gikanda otworzyła własny suchy młyn, co jest projektem realizowanym od wielu lat. Suchy młyn oznacza, że mogą sami robić wszystko aż do poziomu eksportu, z wyjątkiem być może ostatecznego elektronicznego lub ręcznego sortowania i pakowania próżniowego. Powinno to oznaczać, że zarobią więcej dla siebie, ale także, że kawa może być szybciej transportowana i nie utknie w większym suchym młynie razem z kawą z setek innych fabryk.
Profil Sensoryczny: agrest, cytrusy, borówka
Premia za jakość:
Coffee collective działa zgodnie z wartościami przejrzystego handlu. Pomaga to stworzyć zdrową relację ze spółdzielnią i zapewnić jej finansową stabilność.
Palarnia płaci premię za jakość Gichathaini, która jest o 179% wyższa od ceny rynkowej (5,87 USD/funt FOB). Premia za jakość pozwala rolnikowi kontynuować produkcję kawy wyższej jakości.
-
Świeża dostawa