• Rum Baba - Kostaryka El Fuego - 200g

Data palenia: 26.03.2024

Mielenie
Profil sensoryczny: Czekolada, Słodka, Przyprawy
Obróbka: Anaerobic Thermal
Odmiana botaniczna: Catuai
Profil wypalenia: Pod filtr
62.00
szt. Dodaj do ulubionych
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12.99
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 14.99
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 0.2 kg

Rum Baba - Kostaryka El Fuego - 200g

Kawa ta  pochodzi ze  współpracy rolnika Fernando i Luisa Camposa. Luis jest właścicielem Suchego Młyna i zajmuje się specyficznym przetwarzaniem plonów Fernando. Luis Campos wprowadził proces fermentacji termicznej około 10 lat temu. Jak na tamte czasy wyjątkowe podejście. Celem jest wydobycie naturalnie występujących aromatów owocowych z wiśni kawy poprzez kontrolowany proces fermentacji. Proces fermentacji termicznej jest podobny do procesu beztlenowego (fermentacja w szczelnie zamkniętym pojemniku), ale skupia się na stosunkowo długim czasie fermentacji, sięgającym 40 godzin i specyficznej wysokiej temperaturze wynoszącej 28 stopni Celsjusza.

Profil sensoryczny: czekolada, słodka, przyprawy

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.