- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Doubleshot - Czechy
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Frukt Coffee - Finlandia
- Father's Coffee- Czechy
- Guest Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Swerl Coffee - Szwecja
- The Naughty Dog- Czechy
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Doubleshot - Czechy
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Frukt Coffee - Finlandia
-
Father's Coffee- Czechy
-
Guest Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Swerl Coffee - Szwecja
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Father's Coffee Roastery - Indonezja Pegasing, Anaerobic Natural - 300g
Data palenia: 13.11.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
Father's Coffee Roastery - Indonezja Pegasing, Anaerobic Natural - 300g
Indonezja jest historycznie jednym z pierwszych krajów, w których w ogóle uprawiano kawę. Pierwsze sadzonki zostały tu przemycone z Jemenu na początku XVII wieku przez kolonistów holenderskich. Dziś, w związku z epidemią rdzy kawowej w latach 1860 – 1880, najbardziej indonezyjską kawą jest robusta, ale dzięki boomowi kaw speciality, uprawa jakościowych odmian arabiki powoli wysuwa się na pierwszy plan.
Fermentacja beztlenowa to tylko jedna z dziesięciu metod przetwarzania stosowanych przez producenta Hendrę ze stacji Pegasing. Ziarna były uprawiane na dużych wysokościach przez najlepszych rolników w okolicy, fermentowane w plastikowych torbach przez 48 godzin, a następnie suszone na podwyższonych grządkach przez 20 dni.
Profil sensoryczny: mleczna czekolada, czerwone jabłko, oolong
-
Świeża dostawa