📢 Wysyłki DPD Pickup! Teraz 6,99zł, uzupełnij zapasy kaw   

Father's Coffee Roastery - Indonezja Pegasing, Anaerobic Natural - 300g

Data palenia: 13.11.2024

89.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Mielenie:
szt.
Wysyłka / Odbiór: 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od:
6.99
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • DPD Pickup 6.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier Inpost 14.99
  • Kurier (Pobranie) 18
  • Kurier DPD 18
Więcej o produkcie
Profil sensoryczny:
Czekolada, Czerwone jabłka, herbata oolong
Obróbka:
Anaerobic natural
Wysokość uprawy:
1300-1500 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Gayo 1, Tim Tim
Profil wypalenia:
Pod filtr
Waga
0.3 kg

Father's Coffee Roastery - Indonezja Pegasing, Anaerobic Natural - 300g

Indonezja jest historycznie jednym z pierwszych krajów, w których w ogóle uprawiano kawę. Pierwsze sadzonki zostały tu przemycone z Jemenu na początku XVII wieku przez kolonistów holenderskich. Dziś, w związku z epidemią rdzy kawowej w latach 1860 – 1880, najbardziej indonezyjską kawą jest robusta, ale dzięki boomowi kaw speciality, uprawa jakościowych odmian arabiki powoli wysuwa się na pierwszy plan.

Fermentacja beztlenowa to tylko jedna z dziesięciu metod przetwarzania stosowanych przez producenta Hendrę ze stacji Pegasing. Ziarna były uprawiane na dużych wysokościach przez najlepszych rolników w okolicy, fermentowane w plastikowych torbach przez 48 godzin, a następnie suszone na podwyższonych grządkach przez 20 dni.

Profil sensoryczny: mleczna czekolada, czerwone jabłko, oolong

Parametry:
Profil sensoryczny:
Czekolada, Czerwone jabłka, herbata oolong
Obróbka:
Anaerobic natural
Wysokość uprawy:
1300-1500 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Gayo 1, Tim Tim
Profil wypalenia:
Pod filtr
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: