- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Coffee Collective - Dania
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Frukt Coffee - Finlandia
- Father's Coffee- Czechy
- HAYB- Polska
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sumo Coffee Roasters - Irlandia
- The Naughty Dog- Czechy
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Coffee Collective - Dania
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Frukt Coffee - Finlandia
-
Father's Coffee- Czechy
-
HAYB- Polska
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sumo Coffee Roasters - Irlandia
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Father's Coffee Roastery - Kolumbia Decaf, bezkofeinowa - 300g
Data palenia: 19.08.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
Father's Coffee Roastery - Kolumbia Decaf, bezkofeinowa - 300g
Kawa, która ma być bezkofeinowa, pochodzi ze stowarzyszenia plantatorów kawy Siruma. Spółdzielnia liczy obecnie 92 rodziny, które uprawiają średnio 1 hektar ziemi. Tradycyjnie mają na swoich farmach mieszankę odmian, takich jak Castillo i Caturra. Oprócz wsparcia technicznego Siruma prowadzi również programy szkoleniowe dla swoich rolników i płaci im o 9,5% więcej powyżej aktualnej wartości rynkowej w danym roku. USAID, który jest pierwszym darczyńcą tej spółdzielni, kierowanej przez miejscowe kobiety, trzyma rękę na pulsie całego projektu wraz z kawą speciality Falcon.
Sposób przetwarzania kawy na bezkofeinową jest całkowicie naturalny. Octan etylu z trzciny cukrowej jest używany do wypłukiwania kofeiny z ziaren. W pierwszym etapie kawa jest parzona pod niskim ciśnieniem, aby usunąć resztki srebrzystej skórki, które pozostają na ziarnach po obróbce na mokro. Następnie zwilża się gorącą wodą, aby pęcznieć i zmiękczyć ziarna. Pierwszym krokiem jest przygotowanie do hydrolizy kofeiny, która jest związana z solami kwasu chlorogenowego w kawie. Kawa jest ponownie przemywana naturalnym rozpuszczalnikiem octanem etylu, aby zredukować kofeinę do właściwego poziomu . Ziarna są następnie oczyszczane z pozostałości rozpuszczalnika strumieniem niskociśnieniowej pary. Następnie jest suszony w suszarkach próżniowych. Kawa jest następnie szybko schładzana do temperatury otoczenia za pomocą wentylatora przed ostatnim etapem wosku Carnauba, który jest nakładany w celu polerowania i zapewnienia ochrony przed warunkami otoczenia oraz zapewnienia stabilności. Stamtąd kawa jest pakowana w 35 kg worki gotowe do eksportu.
Profil sensoryczny: pomarańcza, cukier trzcinowy, biała herbata
-
Świeża dostawa