- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Coffee Collective - Dania
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Frukt Coffee - Finlandia
- Father's Coffee- Czechy
- HAYB- Polska
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sumo Coffee Roasters - Irlandia
- The Naughty Dog- Czechy
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Coffee Collective - Dania
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Frukt Coffee - Finlandia
-
Father's Coffee- Czechy
-
HAYB- Polska
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sumo Coffee Roasters - Irlandia
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Father's Coffee Roastery - Nikaragua La Esperanza 300g
Data palenia: 13.11.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
Father's Coffee Roastery - Nikaragua La Esperanza 300g
Gospodarstwo La Esperanza znajduje się na wysokości 1650 metrów w rejonie Los Volcancitos. Gospodarstwo, którego właścicielem jest Carlos Alexander López Pastrana od 1996 r., stawia na zrównoważony rozwój w harmonii z potrzebami lokalnego ekosystemu. Carlos stosuje przyjazne dla środowiska metody uprawy, które promują zrównoważony rozwój społeczny, ekonomiczny i środowiskowy. Kawa jest uprawiana w cieniu lasów, drzew owocowych i bananowców, co zapewnia zachowanie zasobów wodnych dla przyszłych pokoleń.
PRZETWARZANIE:
W La Esperanza zbiera się ręcznie tylko dojrzałe wiśnie. Następnie poddaje się je fermentacji przez 24 do 36 godzin przed umyciem. Kawa jest suszona na zadaszonych afrykańskich grządkach, aby zachować ją w czystości i bez kontaktu z ziemią. Po wysuszeniu kawa odpoczywa, a następnie jest łuskana i sortowana.
Profil sensoryczny: orzech laskowy, śliwka, czarna herbata, czekolada
-
Świeża dostawa