- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Coffee Collective - Dania
- Doubleshot - Czechy
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Father's Coffee- Czechy
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Swerl Coffee - Szwecja
- The Naughty Dog- Czechy
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Coffee Collective - Dania
-
Doubleshot - Czechy
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Father's Coffee- Czechy
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Swerl Coffee - Szwecja
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Good Coffee - Meksyk Carlos Cadena - 250g
Data palenia: 04.12.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
Good Coffee - Meksyk Carlos Cadena - 250g
Wyjątkowa kawa, której nie mamy jakoś wyjątkowo dużo niestety. Pełno w niej owoców: poziomki, marakuja i grejpfrut grają tu na tle likieru Kahlua, może też odrobiny nalewki orzechowej i wanilii. Jest dużo słodyczy, dużo się dzieje, po prostu pycha.
Producentem tych fantastycznych ziaren odmiany Mundo Maya jest Carlos Cadena. W 2012 r. po raz pierwszy zgłosił się do meksykańskiego Cup of Excellence i od razu zajął wysokie, szóste miejsce. To był dla niego punkt zwrotny, kamyk, który wywołał lawinę. Carlos z ojcem zaczęli próbować uprawy nowych odmian arabiki i eksperymentować z obróbką. Potem zadbali o organizację poszczególnych działek i całą produkcję. Jak podkreśla Carlos: "Cały czas się uczę. Niedawno ukończtyłem kurs obróbki na jednej z farm. I w 2023 roku nasza mieszanka Geshy i Pacamary zdobyła trzecie miejsce na Cup of Excellence."
Profil sensoryczny: poziomka, marakuja, grejpfrut, orzech, amaretto
-
Świeża dostawa