- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- 101Coffee - Polska
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Coffee Collective - Dania
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- KAWA Coffee - Francja
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Morgon Coffee - Szwecja
- Onyx Coffee - USA
- People Possesion - Francja
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Swerl Coffee - Szwecja
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
101Coffee - Polska
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Coffee Collective - Dania
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
KAWA Coffee - Francja
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Morgon Coffee - Szwecja
-
Onyx Coffee - USA
-
People Possesion - Francja
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Swerl Coffee - Szwecja
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
KAWA Coffee - Panama Morgan Estate, Geisha - 100g
Data palenia: 11.09.2024
- Paczkomaty InPost 0
- Kurier Inpost 0
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- Kurier (Pobranie) 5
- Kurier DPD 6
KAWA Coffee - Panama Morgan Estate [Interstellar], Geisha - 100g
Bomba subtelności eksponująca całą świeżość i złożoność gejszy z nutami makadamii, guawy, czarnego bzu i jagód
Finka Deborah:
Posiadłość Morgan położona jest w głębokiej dolinie bujnego lasu deszczowego, na wysokości 1850 metrów nad poziomem morza, w miejscowości Volcan. Przez centrum przepływa rwąca rzeka, a nad tą błogosławioną krainą czuwają stuletnie drzewa. Plantacja to piękne środowisko naturalne, w którym występuje mnóstwo rzadkich gatunków roślin i zwierząt, pozostawionych w nienaruszonym stanie pod baldachimem.
Proces rozpoczyna się od zbiorów doskonale dojrzałych wiśni Geisha, a refraktometr BRIX wykazuje odczyt 21–24. Wiśnie są starannie selekcjonowane po raz drugi, a następnie umieszczane w hermetycznie zamkniętych kadziach ze szczepem drożdży. Wiśnie leżakują w tej kąpieli drożdżowej przez ponad 100 godzin, co pozwala drożdżom skonsumować większość owoców znajdujących się w wiśniach. W tym czasie ziarna kawy wchłaniają nuty owocowe i aromaty kwiatowe. Celem dodania szczepu drożdży jest wzmocnienie smaków, podniesienie kwasowości i uzyskanie większej treściwości w filiżance.
Po dłuższym pobycie wiśni w zamkniętych kadziach, kawę wyjmuje się i umieszcza na podwyższonej, trójpoziomowej platformie afrykańskiej zaprojektowanej przez Jamisona Savage’a. Temperatura, ciepło, wilgotność i przepływ powietrza są dokładnie kontrolowane wewnątrz suszarek i utrzymywane na precyzyjnych poziomach, aby zapobiec uszkodzeniom. Kawa jest stale mieszana przez cały dzień, aby umożliwić równomierne wyschnięcie ziaren i zapobiec tworzeniu się pleśni. Po około 20 dniach w suszarniach, gdy kawa wyschnie do około 11%, jest pakowana do worków GrainPro i przechowywana w Bodega, gdzie temperatura jest niska i stabilna.
Profil sensoryczny: makadamia, guawa, czarny bez, jagody
-
Świeża dostawa
-
Produkty podobne