🍃ŚWIEŻE DOSTAWY - Palarnie: FRIEDHATS, ONYX LAB, MORGON 🔥🔥🔥

KAWA Coffee - Panama Morgan Estate, Geisha - 100g

Data palenia: 11.09.2024

225.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Mielenie:
szt.
Wysyłka / Odbiór: 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od:
0
  • Paczkomaty InPost 0
  • Kurier Inpost 0
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • Kurier (Pobranie) 5
  • Kurier DPD 6
Więcej o produkcie
Profil sensoryczny:
Guawa, czarny bez, czerwone jagody
Obróbka:
Anaerobic with yeast
Odmiana botaniczna:
Geisha
Profil wypalenia:
Pod filtr
Cup score:
90,5
Waga
0.1 kg

KAWA Coffee - Panama Morgan Estate [Interstellar], Geisha - 100g

Bomba subtelności eksponująca całą świeżość i złożoność gejszy z nutami makadamii, guawy, czarnego bzu i jagód

Finka Deborah:

Posiadłość Morgan położona jest w głębokiej dolinie bujnego lasu deszczowego, na wysokości 1850 metrów nad poziomem morza, w miejscowości Volcan. Przez centrum przepływa rwąca rzeka, a nad tą błogosławioną krainą czuwają stuletnie drzewa. Plantacja to piękne środowisko naturalne, w którym występuje mnóstwo rzadkich gatunków roślin i zwierząt, pozostawionych w nienaruszonym stanie pod baldachimem.

Proces rozpoczyna się od zbiorów doskonale dojrzałych wiśni Geisha, a refraktometr BRIX wykazuje odczyt 21–24. Wiśnie są starannie selekcjonowane po raz drugi, a następnie umieszczane w hermetycznie zamkniętych kadziach ze szczepem drożdży. Wiśnie leżakują w tej kąpieli drożdżowej przez ponad 100 godzin, co pozwala drożdżom skonsumować większość owoców znajdujących się w wiśniach. W tym czasie ziarna kawy wchłaniają nuty owocowe i aromaty kwiatowe. Celem dodania szczepu drożdży jest wzmocnienie smaków, podniesienie kwasowości i uzyskanie większej treściwości w filiżance.

Po dłuższym pobycie wiśni w zamkniętych kadziach, kawę wyjmuje się i umieszcza na podwyższonej, trójpoziomowej platformie afrykańskiej zaprojektowanej przez Jamisona Savage’a. Temperatura, ciepło, wilgotność i przepływ powietrza są dokładnie kontrolowane wewnątrz suszarek i utrzymywane na precyzyjnych poziomach, aby zapobiec uszkodzeniom. Kawa jest stale mieszana przez cały dzień, aby umożliwić równomierne wyschnięcie ziaren i zapobiec tworzeniu się pleśni. Po około 20 dniach w suszarniach, gdy kawa wyschnie do około 11%, jest pakowana do worków GrainPro i przechowywana w Bodega, gdzie temperatura jest niska i stabilna.

Profil sensoryczny: makadamia, guawa, czarny bez, jagody

Parametry:
Profil sensoryczny:
Guawa, czarny bez, czerwone jagody
Obróbka:
Anaerobic with yeast
Odmiana botaniczna:
Geisha
Profil wypalenia:
Pod filtr
Cup score:
90,5
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: