- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- 101Coffee - Polska
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Coffee Collective - Dania
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- KAWA Coffee - Francja
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Morgon Coffee - Szwecja
- Onyx Coffee - USA
- People Possesion - Francja
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Swerl Coffee - Szwecja
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
101Coffee - Polska
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Coffee Collective - Dania
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
KAWA Coffee - Francja
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Morgon Coffee - Szwecja
-
Onyx Coffee - USA
-
People Possesion - Francja
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Swerl Coffee - Szwecja
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Onyx Coffee - Kolumbia Sebastian Ramirez, Geisha- 284g
Data palenia: 03.09.2024
- Paczkomaty InPost 0
- Kurier Inpost 0
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- Kurier (Pobranie) 5
- Kurier DPD 6
Onyx Coffee - Kolumbia Sebastian Ramirez, Geisha- 284g
Istnieją dwa pasma górskie rozciągające się od północnej granicy Kolumbii do południa, gdzie spotyka się z Ekwadorem. Wciśnięte w pasmo Occidental, znajdziesz jedne z najlepszych kaw na świecie rosnące w Quindio. Jednym z producentów przyczyniających się do tej wysokiej reputacji jest Sebastian Ramirez, producent czwartego pokolenia i właściciel El Placer Farms, eksperymentalnego projektu komercyjnego, w którym produkuje niesamowite kawy. W trakcie swojej kariery w uprawie kawy Sebastian zasadził Gesha, Red, Pink & Yellow Bourbon, a także Wush Wush. Skupia się nie tylko na uprawie egzotycznych odmian, ale także na przetwarzaniu i przedłużonych fermentacjach. Sebastian kontroluje zmienne, takie jak temperatura i pH podczas swojej ograniczonej fermentacji tlenowej, a także dodaje mosto, płyn zawierający glukozę, który pozostaje po beztlenowej fermentacji wiśni kawowych. Dodanie tego płynu zaszczepia proces fermentacji dominującymi drożdżami i bakteriami z ostatniej fermentacji, idealnie tworząc jednorodny profil w całym przetwarzaniu.
Wysokość wpływa na uprawę kawy, wpływając na smak i jakość. Większe wysokości oferują niższe temperatury, spowalniając wzrost owoców kawy, dając więcej czasu na złożony rozwój cukru i smaku. W rezultacie kawa ma jaśniejszą kwasowość i niuansowany profil smakowy. Ponadto chłodniejsze warunki na dużych wysokościach zmniejszają ilość szkodników i choroby, co sprawia, że te kawy są wysoko cenione za ich doskonałą jakość i wyjątkowy smak.
Profil sensoryczny: jaśmin, ananas, eukaliptus, miód
-
Świeża dostawa
-
Produkty podobne