🍃ŚWIEŻE DOSTAWY - Palarnie: FRIEDHATS, ONYX LAB, MORGON 🔥🔥🔥

Onyx Coffee - Kolumbia Sebastian Ramirez, Geisha- 284g

Data palenia: 03.09.2024

223.20 279.00 -20%
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
84
Do końca promocji pozostało:
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Mielenie:
szt.
Wysyłka / Odbiór: 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od:
0
  • Paczkomaty InPost 0
  • Kurier Inpost 0
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • Kurier (Pobranie) 5
  • Kurier DPD 6
Więcej o produkcie
Profil sensoryczny:
Miód, Ananas, Jaśmin
Obróbka:
White Honey
Odmiana botaniczna:
Geisha
Profil wypalenia:
Pod filtr
Waga
0.284 kg

Onyx Coffee - Kolumbia Sebastian Ramirez, Geisha- 284g

Istnieją dwa pasma górskie rozciągające się od północnej granicy Kolumbii do południa, gdzie spotyka się z Ekwadorem. Wciśnięte w pasmo Occidental, znajdziesz jedne z najlepszych kaw na świecie rosnące w Quindio. Jednym z producentów przyczyniających się do tej wysokiej reputacji jest Sebastian Ramirez, producent czwartego pokolenia i właściciel El Placer Farms, eksperymentalnego projektu komercyjnego, w którym produkuje niesamowite kawy. W trakcie swojej kariery w uprawie kawy Sebastian zasadził Gesha, Red, Pink & Yellow Bourbon, a także Wush Wush. Skupia się nie tylko na uprawie egzotycznych odmian, ale także na przetwarzaniu i przedłużonych fermentacjach. Sebastian kontroluje zmienne, takie jak temperatura i pH podczas swojej ograniczonej fermentacji tlenowej, a także dodaje mosto, płyn zawierający glukozę, który pozostaje po beztlenowej fermentacji wiśni kawowych. Dodanie tego płynu zaszczepia proces fermentacji dominującymi drożdżami i bakteriami z ostatniej fermentacji, idealnie tworząc jednorodny profil w całym przetwarzaniu.

Wysokość wpływa na uprawę kawy, wpływając na smak i jakość. Większe wysokości oferują niższe temperatury, spowalniając wzrost owoców kawy, dając więcej czasu na złożony rozwój cukru i smaku. W rezultacie kawa ma jaśniejszą kwasowość i niuansowany profil smakowy. Ponadto chłodniejsze warunki na dużych wysokościach zmniejszają ilość szkodników i choroby, co sprawia, że ​​te kawy są wysoko cenione za ich doskonałą jakość i wyjątkowy smak.

Profil sensoryczny: jaśmin, ananas, eukaliptus, miód

 




Parametry:
Profil sensoryczny:
Miód, Ananas, Jaśmin
Obróbka:
White Honey
Odmiana botaniczna:
Geisha
Profil wypalenia:
Pod filtr
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: