- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Coffee Collective - Dania
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Frukt Coffee - Finlandia
- Father's Coffee- Czechy
- HAYB- Polska
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sumo Coffee Roasters - Irlandia
- The Naughty Dog- Czechy
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Coffee Collective - Dania
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Frukt Coffee - Finlandia
-
Father's Coffee- Czechy
-
HAYB- Polska
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sumo Coffee Roasters - Irlandia
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Manhattan Coffee - Kolumbia José Giraldo - 125g
Data palenia: 29.10.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
Manhattan Coffee - Kolumbia José Giraldo- 125g
Jose Giraldo Sidra powraca! Oto oszałamiająca Sidra od José Giraldo z Cafe 1959. Jose jest producentem kawy w trzecim pokoleniu, a rodzina uprawia kawę od ponad 50 lat. Jego ojciec (posiadający doktorat z inżynierii żywności) był siłą napędową badań nad skutkami różnych metod przetwarzania i rejestrowania ich w laboratorium. Jose kontynuował to zainteresowanie i opracował szereg własnych metod przetwarzania kawy. Wdraża te metody zarówno w przypadku kawy uprawianej w rodzinnej posiadłości Las Marias, jak i wiśni, które kupują od partnerskich gospodarstw w całej Kolumbii.
Proces potrójnej fermentacji zaczyna się od umieszczenia całych wiśni w zamkniętych zbiornikach, zanim zostaną przetransportowane do stacji przetwarzania w 1959 roku w Quindío. W ciągu pierwszych 48 godzin kawa ta przechodzi naturalną macerację węglową, ponieważ ciśnienie w zbiornikach wzrasta podczas transportu. Tworzy to liksiwiaty (płynny odpływ powstający po zastosowaniu ciśnienia na całe wiśnie), które są zbierane, a następnie podgrzewane, zanim zostaną ponownie wprowadzone do fermentującej kawy. Następnie zbiorniki są ponownie zamykane na 60 godzin. Na koniec zbiorniki są otwierane na 48 godzin fermentacji tlenowej, zanim trafią bezpośrednio do suszarni, gdzie kawa jest starannie monitorowana przez ponad 30 dni.
Profil sensoryczny: brzoskwinia, owoce tropikalne, rodzynki
-
Świeża dostawa