📢 Wysyłki DPD Pickup! Teraz 6,99zł, uzupełnij zapasy kaw   

Beansmith's - Kolumbia El Paraiso- 150g

Data palenia: 14.11.2024

69.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Mielenie:
szt.
Wysyłka / Odbiór: 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od:
6.99
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • DPD Pickup 6.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier Inpost 14.99
  • Kurier (Pobranie) 18
  • Kurier DPD 18
Więcej o produkcie
Profil sensoryczny:
Malina, Melon
Obróbka:
Washed Extended Fermentation
Wysokość uprawy:
1750-1950m n.p.m.
Odmiana botaniczna:
Castillo
Profil wypalenia:
Pod filtr
Waga
0.15 kg

Beansmith's - Kolumbia El Paraiso- 150g

Diego Bermudez znowu pokazuje, że umie w fermentację. Tu wydłużony proces washed. Skomplikowana obróbka zaowocowała w niezwykle słodką, klarowną kawą z musującym finiszem.

  1. Fermentacja beztlenowa wiśni przez 28 godzin w temperaturze 19°C Po fermentacji miąższ jest usuwany
  2. Fermentacja beztlenowa z miąższem przez 40 godzin w temperaturze 21°C
  3. Szok termiczny – najpierw ziarna płucze się wodą o temperaturze 40°C, a następnie wodą o temperaturze 12°C
  4. Kontrolowane suszenie przez 28 godzin w temperaturze 42°C

Rekomendowana receptura na V60

Woda o temperaturze 95°C 300 ml wody 20g kawy  - 18 klik na Comandante

0:00 40 ml wody

0:40 100 ml wody

1:10 80ml wody

1:50 80 ml wody

Całkowity czas około 2:50.

Profil sensoryczny: malinowe cukierki, melon, szampan

Parametry:
Profil sensoryczny:
Malina, Melon
Obróbka:
Washed Extended Fermentation
Wysokość uprawy:
1750-1950m n.p.m.
Odmiana botaniczna:
Castillo
Profil wypalenia:
Pod filtr
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: