- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Coffee Collective - Dania
- Doubleshot - Czechy
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Father's Coffee- Czechy
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Swerl Coffee - Szwecja
- The Naughty Dog- Czechy
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Coffee Collective - Dania
-
Doubleshot - Czechy
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Father's Coffee- Czechy
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Swerl Coffee - Szwecja
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Good Coffee - Brazylia Lucas Fenz - 250g
Data palenia: 04.12.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
Good Coffee - Brazylia Lucas Fenz - 250g
Bardzo owocowa Brazylia. Odmiana Arara podbija salony, co wcale nie dziwi!
Ziarna pochodzą z Fazenda Boa Vista położonej w Minas Gerais, należącej do Andersona Monteiro de Andrade. Ten 47-latek przejął kawowe uprawy po rodzicach, obecnie cała farma, którą prowadzi z rodzeństwem zajmuje aż 900 hektarów. Z tego jedynie 72 hektary to pola arabiki odmian Red i Yellow Catuaí, Catucai i IPR 98 położone nieco ponad 1200 m nad poziomem morza. W Fazenda Boa Vista rolnicy starają się wprowadzać do upraw praktyki regeneracyjne, coraz bardziej popularne ze względu na problemy z jałowieniem ziemi czy brakiem wody. Skupiają się też na rozwijaniu sposobów obróbki, a w przyszości chcą zwiększać produkcję kawy i podnosić jej jakość..
Profil sensoryczny: wiśnia, herbata,granat, czekolada
-
Świeża dostawa