- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Coffee Collective - Dania
- Doubleshot - Czechy
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Father's Coffee- Czechy
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Swerl Coffee - Szwecja
- The Naughty Dog- Czechy
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Coffee Collective - Dania
-
Doubleshot - Czechy
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Father's Coffee- Czechy
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Swerl Coffee - Szwecja
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Good Coffee - Nikaragua Ojo De Agua, Laurina - 250g
Data palenia: 04.12.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
Good Coffee - Nikaragua Ojo De Agua, Laurina - 250g
Bardzo rzadko spotykana mutacja Bourbona: Laurina. W smaku jak nutella w płynie, z dodatkiem wanilii, tonki, amaretto i czereśni.
Uwaga, Laurina ma o ok. 50% mniejszą zawartość kofeiny niż inne odmiany arabiki.
Owoce są oczywiście zbierane w momencie gdy są super dojrzałe, następnie są myte i przebierane. Potem przenosi się je na specjalnie przygotowane podłoże na betonowym patio, gdzie w pełnym słońcu schną przez 5 dni. Chodzi o to, by unikńąć pleśni i nadmiernej fermentacji wywołanej wilgocią. Potem owoce trafiają na platformy do suszenia i tu - obracane 3 razy dziennie - schną pod przykryciem przez kolejnych 27 dni. Kolejny krok to miesięczne leżakowanie owoców, które stabilizuje i wyrównuje ich wilgotność. Dopiero potem z wyschniętych owoców usuwa się skórkę i to, co zostało z miąższu i ... dalej leżakuje. Jak twierdzi producent tak długi, powolny proces obróbki sprawia, że smak kawy jest przyjemniejszy, a ziarna dłużej zachowują świeżość i pierwotny charakter.
Profil sensoryczny: nutella, amaretto, wanilia, czereśnie
-
Świeża dostawa