• HAYB - Kolumbia Condor Decaf - 250g

Data palenia: 10.04.2024

Mielenie
Profil sensoryczny: Brzoskwinia, Malina, Melasa
Obróbka: Sugarcane E.A.Decaf (naturalny proces dekofeinizacji)
Odmiana botaniczna: Red Caturra, Yellow Caturra
Profil wypalenia: Pod filtr
55.00
szt. Dodaj do ulubionych
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka / Odbiór 48 h
Cena przesyłki od: 12.99
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 14.99
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 0.25 kg
HAYB - Kolumbia Condor DECAF - 250g
 
Kawa z gatunku: trochę owoców, trochę kwiatów, bardzo dużo smaku :)
Pyszna z V60, pyszna z Aeropress'a.
 
Kofeiny pozbawiono ziarna w procesie Sugarcane, który uważa się za jeden z najdelikatniejszych sposobów dekofeinizacji, jednocześnie szybki, ekologiczny i świetnie zachowujący smak kawy. Najpierw ziarno zostaje nawilżone, żeby zwiększyło swoją objętość i podatność na działanie substancji rozpuszczającej. Następnie ziarno obmywa się octanem etylu – naturalnym rozpuszczalnikiem występującym w owocach i warzywach. Pozyskuje się go także z trzciny cukrowej, stąd nazwa metody. Octan etylu łączy się z kwasami chlorogenowymi w kofeinie i wypłukuje ją z ziarna. Następnie ziarna suszy się, do uzyskania pierwotnej wilgotności. Ta metoda uważana jest za jedną z delikatniejszych, bardziej ekologicznych i najlepiej zachowujących walory smakowe kawy.
 
Profil sensorycznybrzoskwinia. malina, melasa
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.