-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
DAK Coffee- Kolumbia Melondo, Arbuz - 250g
Wpisz swój e-mail |
Opinie | |
Wysyłka / Odbiór | 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡 |
Cena przesyłki od: | 12.99 |
Waga | 0.25 kg |
DAK Coffee- Kolumbia Melondo, Arbuz - 250g
Pink Bourbon infuzowany z arbuzem... Partia kawy od Edwina Noreny, może to być nasza ulubiona kawa w tej kategorii!
Zdecydowanie dzika, a ci, którzy lubią infuzowane kawy, będą zachwyceni!
Wiśnie moczy się w wodzie przez 2 godziny. W celu zebrania mossto przeprowadza się wstępną macerację węglową przez 72 godziny. Sok Mossto jest starterem hodowlanym zawierającym zaszczepione drożdże, roztwór glukozy i aminokwasów. Sok ten dodaje się do kawy po roztarciu, pozostawiając 60% śluzu z mieszanką miąższu arbuza i arbuza odwodnionego w drugiej fermentacji w zanurzeniu w 30% na 72 godziny. Kawa jest suszona na słońcu na afrykańskich łóżkach przez 15 dni przy wilgotności około 10,5%. Pergamin stabilizuje się przez 8 dni suchym miąższem, po czym kawa jest ostatecznie przechowywana w workach pro grain. Po końcowej stabilizacji trwającej od 8 do 10 dni, kawy są pakowane i porządkowane w partie.
Profil sensoryczny: Arbuz, maliny, lizak
- Producenci