• DAK Coffee- Kolumbia Melondo, Arbuz - 250g

Data palenia: 23.04.2024

Mielenie
Profil sensoryczny: Arbuz, Malina
Obróbka: Fermantacja kontrolowana
Wysokość uprawy: 1750 m n.p.m
Profil wypalenia: Pod filtr
Brak towaru
129.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12.99
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 14.99
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 0.25 kg

DAK Coffee- Kolumbia Melondo, Arbuz - 250g

Pink Bourbon infuzowany z arbuzem... Partia kawy od Edwina Noreny, może to być nasza ulubiona kawa w tej kategorii!

Zdecydowanie dzika, a ci, którzy lubią infuzowane kawy, będą zachwyceni!

Wiśnie moczy się w wodzie przez 2 godziny. W celu zebrania mossto przeprowadza się wstępną macerację węglową przez 72 godziny. Sok Mossto jest starterem hodowlanym zawierającym zaszczepione drożdże, roztwór glukozy i aminokwasów. Sok ten dodaje się do kawy po roztarciu, pozostawiając 60% śluzu z mieszanką miąższu arbuza i arbuza odwodnionego w drugiej fermentacji w zanurzeniu w 30% na 72 godziny. Kawa jest suszona na słońcu na afrykańskich łóżkach przez 15 dni przy wilgotności około 10,5%. Pergamin stabilizuje się przez 8 dni suchym miąższem, po czym kawa jest ostatecznie przechowywana w workach pro grain. Po końcowej stabilizacji trwającej od 8 do 10 dni, kawy są pakowane  i porządkowane w partie.

Profil sensoryczny: Arbuz, maliny, lizak

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.