W dniach 15-21.07.2024
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- 101Coffee - Polska
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Doubleshot - Czechy
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Father's Coffee- Czechy
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- Kavoholik - Słowacja
- KAWA Coffee - Francja
- Manhattan Coffee- Holandia
- Momento Coffee - Polska
- People Possesion - Francja
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sumo Coffee Roasters - Irlandia
- Swerl Coffee - Szwecja
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
101Coffee - Polska
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Doubleshot - Czechy
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Father's Coffee- Czechy
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
KAWA Coffee - Francja
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
Momento Coffee - Polska
-
People Possesion - Francja
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sumo Coffee Roasters - Irlandia
-
Swerl Coffee - Szwecja
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Notes sensoryczny - ESPRESSO
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 22.5
Notes sensoryczny - ESPRESSO
To mała, a jakże pojemna w wiedzę książeczka autorstwa Grzegorza Zielińskiego- Wicemistrza Polski Aeropress 2016. Powstała aby ulepszać i utrwalać swoje codzienne przepisy kawowe.
Sprawnie zastąpi zapiski na kawałkach papieru, notatki w telefonie, czy z trudnością zapamiętywane przepisy.
Notes sensoryczny ESPRESSO powstał w odpowiedzi na potrzeby kawowych maniaków, którzy nie tylko przelewami żyją ;)
W szablonach
Co znajdziesz w środku?
- 8 stron usystematyzowanej wiedzy o parametrach zaparzania kawy
- koło sensoryczne
- tabelę z kanonem espresso
- 100 szablonów do uzupełnienia (z wyszczególnieniem metod: ekspres ciśnieniowy, kawiarka i prissmo)
Szablon zawiera metryczkę (kraj pochodzenia, nazwę palarni,sposób obróbki itp.), miejsce na dokładne rozpisanie przepisu, ale co jest w naszym odczuciu jeszcze istotniejsze - miejsce na ocenę i notatki. Przy każdej kawie możesz na kole sensoryczny zaznaczyć co wyczułeś, czy było to dla Ciebie fajne, czy zainspirowało do dalszych prób. W notesie ESPRESSO oprócz wykresu do określania stricte sensorycznych doznań jest także uproszczony wykres ekstrakcji. Na jednej osi jest czas parzenia, a na drugiej subiektywna szybkość przepływu kawy.
Mając w rękach ten notes ma się ochotę od razu zrobić cupping home edition i szukać, kombinować, testować. Co dla nas jest kwintesencją tej kawowej zajawki :)
-
Świeża dostawa
-
Produkty podobne