• Swerl Coffee - Kolumbia La Cabana - 250g

Data palenia: 04.06.2024

Mielenie
Profil sensoryczny: Jeżyna, Hibiskus, Czarna herbata
Obróbka: Washed anaerobic
Wysokość uprawy: 1800 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Yellow Bourbon
Profil wypalenia: Pod filtr
76.00
szt. Dodaj do ulubionych
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12.99
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 14.99
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 0.25 kg

Swerl Coffee - Kolumbia La Cabana - 250g

Soczyste i żywe. Smakuje jak hibiskus, świeże jeżyny i czarna herbata. Kwasowość przypominająca keniuszkę.

Kilka słów od palarni Swerl Coffee:

"Kiedy po raz pierwszy spróbowaliśmy tej kawy od Javiera Cardozo, pomyśleliśmy, że mogła zaistnieć jakaś pomyłka na stole: dla nas była ona tak namacalnie podobna do kawy z Kenii, jakiej nigdy nie doświadczyliśmy na kawie kolumbijskiej. Kawa ta została pozyskana w firmie Nordic Approach, która dała nam znać, że Javier stara się uprawiać wyjątkowo czystą kawę i być może dlatego ta kawa smakuje tak, a nie inaczej. Mając prawie 50-letnie doświadczenie w uprawie kawy i przywiązanie do jakości, wyraża nadzieję, że miłośnicy kawy docenią jego wysiłki. Wiśnie w La Cabaña są zbierane co 15 dni, a następnie przewożone do mokrego młyna Javiera. Następnie poddaje się je fermentacji przez 36 godzin, myje i suszy na zadaszonych i podniesionych złożach."

Jeśli tęsknisz za nowymi zbiorami z Kenii, może to być idealna kawa na rozgrzewkę.

Profil sensoryczny: jeżyny, czarna herbata, hibiskus

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.