- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- Blind Monkey - Irlandia
- COFFEE PLANT- Polska
- Coffee Collective - Dania
- Doubleshot - Czechy
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sumo Coffee Roasters - Irlandia
- Swerl Coffee - Szwecja
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
Blind Monkey - Irlandia
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Coffee Collective - Dania
-
Doubleshot - Czechy
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sumo Coffee Roasters - Irlandia
-
Swerl Coffee - Szwecja
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Blind Monkey - Kenia Makwa AA - 250g
Data palenia: 09.12.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
Blind Monkey - Kenia Makwa AA - 250g
Makwa AA uprawiana jest w dystrykcie Thika, na północny wschód od stolicy Nairobi. Makwa Estate należy do „Chania Location Mwahota Ikai Co Ltd”, która rozpoczęła uprawę kawy w 1975 r. Farma znajduje się na wysokości 1600 m n.p.m., rozciąga się na powierzchni 92 hektarów i produkuje ok. 120 ton kawy rocznie. Kawa w Makwa jest przetwarzana na mokro. Czerwone dojrzałe wiśnie są zbierane z pól. Następnie są one natychmiast rozdrabniane (w ciągu 6-8 godzin od zbioru) i fermentowane w celu rozbicia śluzu. Po zakończeniu fermentacji pergamin jest myty czystą wodą, sortowany i rozkładany na podniesionych grządkach w celu wysuszenia. Podczas suszenia na słońcu wszystkie wadliwe ziarna są usuwane ręcznie.
Profil sensoryczny: czarna porzeczka, cytrusy, kwiaty
Dane producenta
Blind Monkey Coffee
20 Woodbank Dr, Finglas
D11 Y2A2 DUBLIN
Ireland
+353 85 118 2159
hello@blindmonkeycoffee.com
-
Świeża dostawa