- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- Blind Monkey - Irlandia
- COFFEE PLANT- Polska
- Coffee Collective - Dania
- Doubleshot - Czechy
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sumo Coffee Roasters - Irlandia
- Swerl Coffee - Szwecja
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
Blind Monkey - Irlandia
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Coffee Collective - Dania
-
Doubleshot - Czechy
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sumo Coffee Roasters - Irlandia
-
Swerl Coffee - Szwecja
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Blind Monkey - Kolumbia, La Ricaurte, Granat - 250g
Data palenia: 09.12.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
Blind Monkey - Kolumbia, La Ricaurte - 250g
KAWA INFUZOWANA Z OWOCEM GRANATU
Smaki granatu i czarnej porzeczki, zrównoważone nutami jasnej pomarańczy, wiśni i odrobiną rabarbaru. Charakteryzuje się gładką teksturą i zbalansowaną kwasowością. El Ricaurte, renomowana plantacja kawy w Ciudad Bolívar, Antioquia, odgrywa kluczową rolę w dziedzictwie kawowym tego regionu. Założona w latach 40. XX wieku, została przekazana przez Conrada Véleza jego synom, Honoriowi i Julio. Początkowo plantacja koncentrowała się na odmianach Typica i Bourbon. Położona niedaleko centrum Ciudad Bolívar, El Ricaurte obejmuje 35 wydzielonych działek, z których 25 jest obecnie przeznaczonych na uprawę egzotycznych i specjalistycznych kaw.
Plantacja, znajdująca się na imponującej wysokości 1950 m n.p.m., pielęgnuje około 100 000 drzew kawowych, w tym odmiany Caturra, Colombia, Castillo i Tabi. Obecnie, pod opieką nowego pokolenia, El Ricaurte stała się pionierem w zaawansowanej produkcji kawy i technik fermentacji. Dzięki innowacyjnym metodom – takim jak niestandardowe zbiorniki fermentacyjne, mikroorganizmy oraz wykorzystanie miazgi owocowej – farma tworzy unikalne profile smakowe swoich kaw. Jedną z wyróżniających się metod jest użycie stalowego zbiornika pod ciśnieniem. Świeże wiśnie kawowe są szczelnie zamykane, a CO2 jest wprowadzany, aby stworzyć kontrolowane środowisko beztlenowe. W trakcie pięciodniowej (120-godzinnej) fermentacji starannie zbiera się sok kawowy (wyciek). Po tym etapie wiśnie są odpulpywane i przechodzą drugą fazę fermentacji. Tym razem wyciek miesza się z sokiem z granatu, tworząc bogate, owocowe środowisko fermentacyjne na kolejne trzy dni. W końcowej fazie wiśnie kawowe są suszone przez pięć dni z zachowaniem najwyższej precyzji, aby zachować ich złożone smaki. Każdy etap tego procesu jest prowadzony z najwyższą starannością, co gwarantuje produkcję wyjątkowej kawy specialty.
Profil sensoryczny: granat, czarna porzeczka, pamarańcza, wiśnie
Dane producenta
Blind Monkey Coffee
20 Woodbank Dr, Finglas
D11 Y2A2 DUBLIN
Ireland
+353 85 118 2159
hello@blindmonkeycoffee.com
-
Świeża dostawa