📢 Wysyłki DPD Pickup! Teraz 6,99zł, uzupełnij zapasy kaw   

Blind Monkey - Kolumbia Pink Ballerina, Competition Coffee - 150g

Data palenia: 16.12.2024

109.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Mielenie:
szt.
Wysyłka / Odbiór: 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od:
6.99
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • DPD Pickup 6.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier Inpost 14.99
  • Kurier (Pobranie) 18
  • Kurier DPD 18
Więcej o produkcie
Profil sensoryczny:
Brzoskwinia, Truskawki
Obróbka:
Double Fermentation
Wysokość uprawy:
1930 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Pink Bourbon
Profil wypalenia:
Pod filtr
Waga
0.15 kg

Blind Monkey - Kolumbia Pink Ballerina, Competition Coffee - 150g

Wilton Benitez produkuje kawę najwyższej jakości od ponad 26 lat. Ponad 16 lat doświadczenia w kawie speciality. Przetwórca Q-grader. Niecertyfikowany tester, ale z doświadczeniem w procesie degustacji przez całe życie. Wilton chciał przełożyć swój cel i pasję na tworzenie wspaniałej i ekscytującej kawy poprzez swoją niedawno założoną firmę Granja Paraiso 92.

 Granja El Paraíso-92 to rodzinna farma produkująca różne odmiany, takie jak Java, Bourbon Pink, Geisha, Pacamara, Caturra, Tabi, Castillo, Supremo i Colombia, wykorzystująca wysoce innowacyjne systemy uprawy, takie jak tarasy, nawadnianie kropelkowe, zacienienie i obliczenia odżywcze w laboratorium, wszystko to ma na celu wyprodukowanie wyjątkowej kawy, którą można zweryfikować za pomocą licznych zdobytych nagród. Finca Paraiso-92 ma również własne laboratorium mikrobiologiczne, laboratorium jakości i zakład przetwórczy. Procesy stosowane do różnych kaw zaczynają się od ścisłej selekcji, sterylizacji i charakteryzacji wiśni, aby później rozpocząć pierwszą fazę kontrolowanej fermentacji beztlenowej, dodając określony mikroorganizm do każdego procesu, a następnie kawa jest rozdrabniana i poddawana drugiej fazie fermentacji, po zakończeniu drugiej fazy przeprowadzany jest proces uszczelniania ziaren poprzez oddziaływanie gorącej i zimnej wody w celu poprawy właściwości organoleptycznych kawy.

Profil sensoryczny: truskawki, brzoskwinia, marakuja, guawa

Parametry:
Profil sensoryczny:
Brzoskwinia, Truskawki
Obróbka:
Double Fermentation
Wysokość uprawy:
1930 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Pink Bourbon
Profil wypalenia:
Pod filtr

Dane producenta

Blind Monkey Coffee
20 Woodbank Dr, Finglas
D11 Y2A2 DUBLIN
Ireland

+353 85 118 2159
hello@blindmonkeycoffee.com

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: