-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
DAK Coffee- Kolumbia Jelly - 200g
Opinie | |
Wysyłka / Odbiór | 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡 |
Cena przesyłki od: | 12.99 |
Waga | 0.2 kg |
DAK Coffee- Kolumbia Jelly - 200g
Sebastian Ramirez jest dobrze znany ze swoich upraw odmiany Pink Bourbon i procesów maceracji węglowej – a to stanowi gwiezdne połączenie. Pink Bourbon o smaku jagód Acai, truskawek, goździków i granatu.
Fermentacja beztlenowa w szczelnych zbiornikach z wtryskiem CO2 przez 200 godzin w stałej temperaturze 18° C. Do zbiorników fermentacyjnych dodaje się mosto z poprzednich wiśni Pink Bourbon oraz żywą kulturę bakterii uzyskaną z roślin rosnących na farmie, w tym przypadku był to kardamon.
-I etap suszenia odbywa się na afrykańskich łożach w tunelach foliowych przez około 20 dni, aż wiśnie osiągną wilgotność 25%. Maksymalna temperatura 40°C
- II etap suszenia; wiśnie suszą się w półcieniu w tunelach foliowych przez około 5 dni.
- Na koniec następuje końcowy etap stabilizacji, podczas którego wiśnie umieszcza się w workach GrainPro w chłodnych i suchych pomieszczeniach na 15 dni.
Profil sensoryczny: truskawka, granat, jagody, goździki
- Producenci