• DAK Coffee- Kolumbia Jelly - 200g

Data palenia: 23.04.2024

Mielenie
Profil sensoryczny: Truskawki, Granat, Jagoda, goździki
Obróbka: Carbonic maceration
Odmiana botaniczna: Pink Bourbon
Profil wypalenia: Pod filtr
102.00
szt. Dodaj do ulubionych
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12.99
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 14.99
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 0.2 kg

DAK Coffee- Kolumbia Jelly - 200g  

Sebastian Ramirez jest dobrze znany ze swoich upraw odmiany Pink Bourbon i procesów maceracji węglowej – a to stanowi gwiezdne połączenie. Pink Bourbon o smaku jagód Acai, truskawek, goździków i granatu.

Fermentacja beztlenowa w szczelnych zbiornikach z wtryskiem CO2 przez 200 godzin w stałej temperaturze 18° C. Do zbiorników fermentacyjnych dodaje się mosto z poprzednich wiśni Pink Bourbon oraz żywą kulturę bakterii uzyskaną z roślin rosnących na farmie, w tym przypadku był to kardamon.

 -I etap suszenia odbywa się na afrykańskich łożach w tunelach foliowych przez około 20 dni, aż wiśnie osiągną wilgotność 25%. Maksymalna temperatura 40°C

- II etap suszenia; wiśnie suszą się w półcieniu w tunelach foliowych przez około 5 dni.

- Na koniec następuje końcowy etap stabilizacji, podczas którego wiśnie umieszcza się w workach GrainPro w chłodnych i suchych pomieszczeniach na 15 dni.

Profil sensoryczny: truskawka, granat, jagody, goździki

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.