• DAK Coffee- Kolumbia Pear Fizz - 250g

Data palenia: 14.03.2024

Mielenie
Profil sensoryczny: Gruszka, anyż, Grejpfrut, Cytryna
Obróbka: 96 h - Anaerobic, Black honey
Wysokość uprawy: 1900 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Yellow Bourbon
Profil wypalenia: Pod filtr
Brak towaru
125.00 -15% 106.25
Do końca promocji pozostało:
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
125
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12.99
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 14.99
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 0.25 kg

DAK Coffee- Kolumbia Pear Fizz - 250g

Super orzeźwiająca kawa odmiany Yellow Bourbon po obróbce Black Honey (z dodatkiem chmielu i słodu w procesie fermentacji).

W smaku nuty musującej gruszki, kwiatu cytryny, anyżu gwiazdkowatego i grejpfruta.

Kawa jest zbierana ręcznie i selekcjonowana w momencie maksymalnej dojrzałości. Wiśnie umieszcza się w zamkniętych bębnach na 120-godzinną fazę fermentacji beztlenowej. Po tym etapie kawa jest rozdrabniana na sucho (usuwana jest zewnętrzna skórka, pozostawiając śluz) i wstrzykiwana mieszaniną chmielu i słodu, a następnie ponownie umieszczana w bębnach na kolejne 96 godzin fermentacji beztlenowej. W końcowym etapie kawa jest powoli suszona na podniesionych, zacienionych złożach przez okres 20–25 dni, aż osiągnie pożądany procent wilgoci.

W profilu: kwiat cytryny, gruszka, anyż, grejpfrut




Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.