
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
- Kategorie
-
Manhattan Coffee - Kolumbia Nestor Lasso- 250g


Wpisz swój e-mail |
Opinie | |
Wysyłka / Odbiór | 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡 |
Cena przesyłki od: | 12.99 |
Waga | 0.25 kg |
Manhattan Coffee - Kolumbia Nestor Lasso- 200g
Nestor i jego brat Adrian przejęli rodzinną farmę i podjęli decyzję o rozszerzeniu produkcji na kawę speciality. Dwaj bracia połączyli siły z Johanem Vergarą, aby stworzyć farmę „El Diviso” w regionie Huila w Kolumbii. Ten młody, trzyosobowy zespół już robi furorę na scenie kawowej specialty. Razem ta trójka była w stanie wyprodukować niesamowite Typica Mejorado, które z pewnością sprawi, że będziesz chciał więcej. Kiedy kawa jest zbierana, jest następnie rozdrabniana i pozostawiona do utleniania wraz ze śluzem przez 12 godzin. Następnie poddano go zanurzonej fermentacji w wodzie o temperaturze 28 stopni przez 8 godzin. Aby zakończyć proces, kawę myto gorącą wodą o temperaturze 65-70 stopni, aby wywołać efekt szoku termicznego. Kawa jest suszona do wilgotności 11%, co zajęło 18-24 dni. Rezultatem jest coś, czego nie możemy się doczekać! W filiżance można spodziewać się nut maliny, róży i kruchego ciasta.
Profil sensoryczny: maliny, róża, ciastka