• Manhattan Coffee - Kolumbia Nestor Lasso- 250g

Data palenia: 16.04.2024

Mielenie
Profil sensoryczny: róża, Malina, Kruche ciastka
Obróbka: Washed
Wysokość uprawy: 1750 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Typica Mejorada
Profil wypalenia: Pod filtr
Brak towaru
89.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12.99
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 14.99
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 0.25 kg

Manhattan Coffee - Kolumbia Nestor Lasso- 200g

Nestor i jego brat Adrian przejęli rodzinną farmę i podjęli decyzję o rozszerzeniu produkcji na kawę speciality. Dwaj bracia połączyli siły z Johanem Vergarą, aby stworzyć farmę „El Diviso” w regionie Huila w Kolumbii. Ten młody, trzyosobowy zespół już robi furorę na scenie kawowej specialty. Razem ta trójka była w stanie wyprodukować niesamowite Typica Mejorado, które z pewnością sprawi, że będziesz chciał więcej. Kiedy kawa jest zbierana, jest następnie rozdrabniana i pozostawiona do utleniania wraz ze śluzem przez 12 godzin. Następnie poddano go zanurzonej fermentacji w wodzie o temperaturze 28 stopni przez 8 godzin. Aby zakończyć proces, kawę myto gorącą wodą o temperaturze 65-70 stopni, aby wywołać efekt szoku termicznego. Kawa jest suszona do wilgotności 11%, co zajęło 18-24 dni. Rezultatem jest coś, czego nie możemy się doczekać! W filiżance można spodziewać się nut maliny, róży i kruchego ciasta.

 Profil sensoryczny: maliny, róża, ciastka

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.