• Good Coffee - Etiopia Odako - 250g

Data palenia:

Mielenie
Profil sensoryczny: Czekolada, Truskawki, Cytrusy, Daktyle
Obróbka: Natural
Odmiana botaniczna: Heirloom
Profil wypalenia: Pod filtr
Brak towaru
55.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12.99
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 14.99
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 0.25 kg

Good Coffee - Etiopia Odako - 250g

Owoce tej arabiki były uprawiane przez ponad 600 rolników z okolic osady Odako nazwanej tak od drzewa, pod którym mieszkańcy spotykają się by omawiać lokalne sprawy i rozstrzygać sporne kwestie. Po zebraniu owoce trafiły do stacji obróbki Daye Bensa we wsi Shantawene. Tam po umyciu i przebraniu umieszczono je na platformach do suszenia. Suszenie trwało ok. 2 tygodnie i owoce przez cały ten czas były przewracane co 15 minut (!), chodziło o to, by proces przebiegał jak najbardziej równomiernie i jakość ziaren była jak najwyższa. Warto tu dodać, że Daye Bensa wynagradza dodatkowo pracowników odpowiedzialnych za wysoką jakość obróbki.

Profil sensoryczny: truskawki, cytrusy, daktyle, figi, czekolada

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.