• Good Coffee - Kostaryka Perla Negra - 250g

Data palenia: 05.05.2024

Mielenie
Profil sensoryczny: Śliwka, Czekolada, Likier owocowy, Daktyle
Obróbka: Natural
Wysokość uprawy: 1400-1600 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Villa Sarchi
Profil wypalenia: Pod filtr
Brak towaru
59.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12.99
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 14.99
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 0.25 kg

Good Coffee - Kostaryka Perla Negra - 250g

Odmiana Villa Sarchi słynie ze złożonego smaku. Tak jest i w tej kawie: smakuje jak wiśniowy likier z dodatkiem nut śliwkowych i winnych otoczony słodyczą melasy, daktyli i czekolady.

Kawa pochodzi z plantacji Las Lajas od Oskara Chacona, który jest bardzo znanym i uznanym producentem z kostarykańskiego regionu Central Valley. Las lajas jest położona na zboczach wulkanu  Poas i należy do rodziny Oskara od trzech pokoleń. Oskar z żoną Francisą uprawiają kawę wyłącznie metodami organicznymi. Ich farma - oprócz tego, że była pierwszą w Kostaryce certfikowaną farmą organiczną - zasłynęła z autorskich metod obróbki, dzięki którym udaje im się uzyskiwać wyjątkowe profile smakowe.

"Perla negra" to właśnie nazwa sposobu obróbki kawy, który opracowała Francisa. Jest to obróbka naturalna, a więc taka, w której owoce - po zebraniu, przebraniu i umyciu - są suszone w całości na specjalnych platformach w pełnym słońcu. Po pewnym czasie są przenoszone pod zaciemnione płachty, które pod wpływem słońca nagrzewają leżące pod nimi owoce, które na koniec po prostu czernieją, a wewnątrz akumulują owocową słodycz, złożoność i charakterystyczne nuty sherry.

Profil sensoryczny: likier wiśniowy, śliwka, daktyle, czekolada

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.