• Rum Baba - Kolumbia Nestor Gesha - Competition- 200g

Data palenia: 22.04.2024

Mielenie
Profil sensoryczny: Owoce tropikalne, Cytrusy, Jaśmin
Obróbka: Anaerobic Thermal
Odmiana botaniczna: Geisha
Profil wypalenia: Pod filtr
82.00
szt. Dodaj do ulubionych
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12.99
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 14.99
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 0.2 kg

Rum Baba - Kolumbia Nestor Gesha - Competition- 200g

5 lat temu Nestor Lasso i jego brat Adrian przejęli rodzinne gospodarstwo i rozszerzyli swoją działalność na kawę speciality oraz eksperymenty. Dziś, w wieku 22 i 24 lat, obaj bracia połączyli siły z Jhoanem Vergarą, aby stworzyć El Diviso. El Diviso skupia gospodarstwa składające się z dwóch rodzin, El Diviso (Nestor i Adrian Lasso) i Las Flores (Jhoan Vergara), niedaleko miasta Pitalito, w regionie Huila w Kolumbii.

 Odróba tej kawy to "Anaerobic Thermal"

1. Ręczna selekcja dojrzałych wiśni

2. Proces beztlenowy w zbiornikach przez 40 godzin w kontrolowanej temperaturze 16°C-18°C - Pierwszy Proces Beztlenowy

3. Utlenianie przez 20 godzin w zbiorniku, podczas którego zbierany jest moszcz kawowy (sok/ekstrakt powstały podczas utleniania).

4. Wiśnie są rozcierane

5. Utlenianie ziaren śluzem i moszczem kawowym przez 20 godzin. Fermentacja w temperaturze 39°C przez 12 godzin. 

6. Kawa suszona jest na Markizach – zacienione tarasy w maksymalnej temperaturze 30°C przez 18-24 dni

Profil sensoryczny: owoce tropikalne, cytrusy, jaśmin

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.