• DAK Coffee- Kolumbia Gimlet - 200g

Data palenia: 26.03.2024

Mielenie
Profil sensoryczny: Limonka, Białe kwiaty
Obróbka: Carbonic maceration
Profil wypalenia: Pod filtr
89.00
szt. Dodaj do ulubionych
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12.99
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 14.99
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 0.2 kg

DAK Coffee- Kolumbia Gimlet - 200g

Kolejna kawa od Nestora Lasso, która jest zupełnie inna niż jego zwykle. To Chiroso poddane działaniu carbonic maceration, które przypomina nam słynny napój Gimlet - dużo limonki, rozmarynu, yuzu i białych kwiatów.

Wiśnie kawy utleniano przez 16 godzin w temperaturze pokojowej pomiędzy 22°C - 30°C. Następnie przeszło fermentację beztlenową w zamkniętych plastikowych zbiornikach przez 38 godzin w średniej temperaturze 16°C - 18°C. Następnie wiśnie rozciera się na miąższ i pozostawia w śluzie na 6 godzin, po czym następuje 24-godzinna fermentacja w temperaturze 32°C z zebranym moszczem. Szok termiczny następuje wtedy z gorącą i zimną wodą. Następnie ziarna suszy się w temperaturze 30°C, aż osiągną wilgotność 11%.

Profil sensoryczny: limonka, rozmaryn, Białe kwiaty, Yuzu

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.