• Swerl Coffee - Gwatemala Diana & Hector Ovalle - 250g

Data palenia: 31.01.2024

Mielenie
Profil sensoryczny: Ananas, Jagoda, Cukier trzcinowy
Obróbka: Natural
Wysokość uprawy: 1900 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Typica
Profil wypalenia: Pod filtr
Brak towaru
72.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12.99
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 14.99
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 0.25 kg

Swerl Coffee - Gwatemala Diana & Hector Ovalle - 250g

Uwielbiamy przynosić i dzielić się niezwykłymi doświadczeniami. To jest dokładnie to, co tutaj mamy. Piękna i jasna, naturalnie przetworzona Typica, uprawiana w najsuchszej i najbardziej surowej części Huehuetenango, gdzie nikt inny nie uprawia kawy. Diana i Hector urodzili się w kawie i stanowi ona część historii ich rodziny od końca XIX wieku, kiedy ich przodkowie przybyli do odizolowanej krainy Aqua Dulce w Huehuetenango. Początkowo bez większego szczęścia założyli plantację trzciny cukrowej. Podjęli decyzję o zmianie i zasadzeniu kawy. To właśnie wtedy zrodziła się w nich miłość i pasja do kawy, która trwa do dziś w rodzinie. Diana i Hector skupiają się na swojej społeczności. Próbują znaleźć sposoby wspierania osób zależnych od produkcji kawy, na przykład zakup 150 owiec, co nie tylko pomaga chronić gospodarstwo przed chwastami, ale także zapewnia mięso pracownikom.

Oprócz owiec, których używają we wszystkich swoich gospodarstwach, sadzą także drzewa, z których powstają jadalne nasiona bogate w białko i owoce pełne witamin, dostępne także dla lokalnej społeczności. Diana i Hector są przykładem nowego podejścia do produkcji kawy. Ich gospodarstwa i styl zarządzania skupiają się na maksymalnej wydajności i zrównoważonym rozwoju. Las Codornices to jedna z trzech farm Ovalle i ich centrum dowodzenia. Wycieczka na farmę nie przypomina typowej wycieczki na kawę. Okolica jest tak sucha, że ​​nikt inny nie pomyślał o założeniu tam produkcji kawy. Z ich domu można podziwiać piękny widok na pasmo górskie, kilka drzew kawowych i dwa zbiorniki retencyjne, które Diana i Hector zbudowali, aby zbierać cenną wodę deszczową i wykorzystywać ją do nawadniania. Każdy rząd drzew kawowych na obszarze 9 hektarów jest gotowy do nawadniania w dowolnym momencie. Ponieważ woda w tej części regionu stanowi ogromny problem, bardzo rzadko przetwarzają kawę w postaci umytej, skupiając się na zdobywaniu wiedzy na temat miodów i naturalnych, a rezultaty są świetne.

Profil sensoryczny: jagody, cukier muscovado, ananas

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.