
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
- Kategorie
-
Banibeans - Rwanda Gasharu - 250g


Wpisz swój e-mail |
Opinie | |
Wysyłka / Odbiór | 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡 |
Cena przesyłki od: | 12.99 |
Waga | 0.25 kg |
Banibeans - Rwanda Gasharu - 250g
Rwanda Ziarna kawy Gasharu Ireme pochodzą z zachodniej części Rwandy, a dokładniej z regionu Nyamasheke. Zespół Gasharu jest jednym z najbardziej znanych w dziedzinie innowacyjnych metod przetwarzania kawy, ale jednocześnie możemy również mówić o pionierach w tej dziedzinie, ponieważ rozpoczęli fermentację beztlenową w 2014 roku.
Kiedy zbierane są ziarna kawy, są one natychmiast zapieczętowane w małych pojemnikach, w których znajdują się następnie fermentacja beztlenowa trwająca 72 godziny. Po fermentacji następuje klasyczne/tradycyjne suszenie na afrykańskich stołach, które trwa od 25-30 dni. Efektem tego innowacyjnego procesu jest niezwykle bogata kawa, z wyraźnymi nutami fermentacji, słodkich owoców (mango), świeżej kwasowości (maliny) i gorzkiej czekolady.
Profil sensoryczny: owoce tropikalne, miód