• Kategorie
  • Banibeans - Rwanda Gasharu - 250g

Data palenia: 19.06.2023

Mielenie
Profil sensoryczny: Miód, Owoce tropikalne
Obróbka: Fermentacja beztlenowa (anaerobic)
Wysokość uprawy: 1600-2000 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Red Bourbon
Profil wypalenia: Pod filtr
Brak towaru
70.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12.99
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 14.99
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 0.25 kg

Banibeans - Rwanda Gasharu - 250g

Rwanda Ziarna kawy Gasharu Ireme pochodzą z zachodniej części Rwandy, a dokładniej z regionu Nyamasheke. Zespół Gasharu jest jednym z najbardziej znanych w dziedzinie innowacyjnych metod przetwarzania kawy, ale jednocześnie możemy również mówić o pionierach w tej dziedzinie, ponieważ rozpoczęli fermentację beztlenową w 2014 roku.

Kiedy zbierane są ziarna kawy, są one natychmiast zapieczętowane w małych pojemnikach, w których znajdują się następnie fermentacja beztlenowa trwająca 72 godziny. Po fermentacji następuje klasyczne/tradycyjne suszenie na afrykańskich stołach, które trwa od 25-30 dni. Efektem tego innowacyjnego procesu jest niezwykle bogata kawa, z wyraźnymi nutami fermentacji, słodkich owoców (mango), świeżej kwasowości (maliny) i gorzkiej czekolady. 

Profil sensoryczny: owoce tropikalne, miód

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.