• Kategorie
  • Banibeans - Rwanda Gasharu - 250g

Data palenia: 03.09.2022

Profil sensoryczny: Gorzka czekolada, Malina, Mango
Obróbka: Fermentacja beztlenowa (anaerobic)
Wysokość uprawy: 1600-2000 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Bourbon
Profil wypalenia: Pod filtr
70.00 -5% 66.50
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier Inpost 14
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DHL 18
Waga 0.25 kg

Banibeans - Rwanda Gasharu - 250g

Rwanda Ziarna kawy Gasharu Ireme pochodzą z zachodniej części Rwandy, a dokładniej z regionu Nyamasheke. Zespół Gasharu jest jednym z najbardziej znanych w dziedzinie innowacyjnych metod przetwarzania kawy, ale jednocześnie możemy również mówić o pionierach w tej dziedzinie, ponieważ rozpoczęli fermentację beztlenową w 2014 roku.

Kiedy zbierane są ziarna kawy, są one natychmiast zapieczętowane w małych pojemnikach, w których znajdują się następnie fermentacja beztlenowa trwająca 72 godziny. Po fermentacji następuje klasyczne/tradycyjne suszenie na afrykańskich stołach, które trwa od 25-30 dni. Efektem tego innowacyjnego procesu jest niezwykle bogata kawa, z wyraźnymi nutami fermentacji, słodkich owoców (mango), świeżej kwasowości (maliny) i gorzkiej czekolady. 

Profil sensoryczny: mango, malina, gorzka czekolada

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.