• Kategorie
  • Bracia Ziółkowscy - Cascara - Rwanda Rushashi - 200g

Profil sensoryczny: Banan, Kakao, poziomki
Obróbka: Natural
Wysokość uprawy: 1750-2000 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Bourbon
45.00 -15% 38.25
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier Inpost 14
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DHL 18
Waga 0.2 kg

Bracia Ziółkowscy - Cascara - Rwanda Rushashi - 200g

Cascara to suszona skórka i miąższ owoców kawowca. Powstaje w stacji obróbki kawy, podczas procesu oddzielania owoca kawy od nasion (ang. depulping). Cascara tak jak wszystkie części kawowca zawiera alkaloid - kofeinę, ponieważ jest to wykształcony ewolucyjnie sposób ochrony przed szkodnikami. 

 

Kraj, region: Rwanda, Prowincja Północna, producent ziaren: Spółdzielnia Rushashi, odmiana botaniczna: Bourbon

 

Profil sensoryczny: poziomki, miodowa słodycz, banany, kakao

W zaparzaczu Hario V60 otrzymamy około 370ml kawy o wysokiej soczystości:

  • Doza: 25 gram
  • Mielenie: W Comandante C40: 24-25 clicków
  • Woda: Kryształ Żywiecki o temperaturze: 93°C
  • Całkowity czas parzenia: 02:30-02:45
  • Preinfuzja: 00:00→00:30 sekund, 60ml wody
  • Pierwsze zalanie: 00:30→00:35, do 100 ml
  • Drugie zalanie: 00:45→00:55, do 200 ml
  • Trzecie zalanie: 01:05→01:15, do 300 ml
  • Czwarte zalanie: 01:25→01:35, do 400 ml
  • Zdejmujemy dripa: 02:30 lub 02:45
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.