
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
- Kategorie
-
Coffea Circulor - Kolumbia Mayorka Wush Wush Carbonic Maceration - 100g


Wpisz swój e-mail |
Opinie | |
Wysyłka / Odbiór | 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡 |
Cena przesyłki od: | 12.99 |
Waga | 0.1 kg |
Coffea Circulor - Kolumbia Mayorka Wush Wush 100g
Finca Mayorca to wysoko wzniesiona lokalizacja z rocznymi opadami na poziomie 1900-2200 mm, dzięki czemu drzewa kawowe mogą zatrzymać wystarczającą ilość wody w glebie, strukturze korzeni i gałęziach.
Carbonic Maceration podkręca te kawy, aby były pyszne, intensywne aromatycznie i na podniebieniu, strukturalne, eleganckie i niosące cechy żółtych owoców pestkowych, karamboli i szampana, aby wymienić tylko kilka.
Wszystkie kawy Marcela są ręcznie zbierane według określonych poziomów dojrzałości, ręcznie sortowane przed przejściem do sekwencji fermentacji. Owoce kawy umieszczane są w plastikowych zbiornikach, gdzie fermentują przez 42 godziny, dodając jednocześnie dwutlenek węgla. Wiśnie są usuwane z plastikowych zbiorników po 42 godzinach i umieszczane na podwyższonych łóżkach w środowisku o kontrolowanej temperaturze, utrzymując wiśnie w stałej temperaturze 35 stopni Celsjusza. Wiśnie są uważane za gotowe, gdy osiągnięta zostanie wilgotność około 11%. Wiśnie są następnie przygotowywane do łuskania, a następnie ziarna kawy są ostrożnie umieszczane w zamkniętych próżniowo torebkach, aby przygotować je do eksportu.
Profil sensoryczny: malina, porzeczka, szampan, ananas