• Kategorie
  • Coffea Circulor - Kolumbia Mayorka Wush Wush Carbonic Maceration - 100g

Data palenia: 01.03.2023

Profil sensoryczny: Ananas, Porzeczka
Obróbka: Carbonic maceration
Wysokość uprawy: 1200 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Wush Wush
Profil wypalenia: Pod filtr
Cup score: 91
Brak towaru
87.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12.99
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 14.99
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 0.1 kg

Coffea Circulor - Kolumbia Mayorka Wush Wush 100g


Finca Mayorca to wysoko wzniesiona lokalizacja z rocznymi opadami na poziomie 1900-2200 mm, dzięki czemu drzewa kawowe mogą zatrzymać wystarczającą ilość wody w glebie, strukturze korzeni i gałęziach.

 Carbonic Maceration podkręca te kawy, aby były pyszne, intensywne aromatycznie i na podniebieniu, strukturalne, eleganckie i niosące cechy żółtych owoców pestkowych, karamboli i szampana, aby wymienić tylko kilka.

 Wszystkie kawy Marcela są ręcznie zbierane według określonych poziomów dojrzałości, ręcznie sortowane przed przejściem do sekwencji fermentacji. Owoce kawy umieszczane są w plastikowych zbiornikach, gdzie fermentują przez 42 godziny, dodając jednocześnie dwutlenek węgla. Wiśnie są usuwane z plastikowych zbiorników po 42 godzinach i umieszczane na podwyższonych łóżkach w środowisku o kontrolowanej temperaturze, utrzymując wiśnie w stałej temperaturze 35 stopni Celsjusza. Wiśnie są uważane za gotowe, gdy osiągnięta zostanie wilgotność około 11%. Wiśnie są następnie przygotowywane do łuskania, a następnie ziarna kawy są ostrożnie umieszczane w zamkniętych próżniowo torebkach, aby przygotować je do eksportu.

Profil sensoryczny: malina, porzeczka, szampan, ananas


Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.