• Kategorie
  • Coffea Circulor - Panama Dilgo WX 100g

Data palenia: 18.08.22

Profil sensoryczny: Jaśmin, Kwiat pomarańczy, Mango, rumianek
Obróbka: Washed
Wysokość uprawy: 1800-2000 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Geisha
Profil wypalenia: Pod filtr
Cup score: 91,25
Brak towaru
91.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier Inpost 14
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DHL 18
Waga 0.1 kg

Coffea Circulor Panama Dilgo WX 100g

Te nagradzane kawy są uprawiane na wschodnim zboczu wulkanu Baru, w otoczeniu dziewiczych lasów mglistych Parku Narodowego Baru na obszarze znanym jako Callejón Seco. Obszar ten składa się z gleby wulkanicznej, osuszonej na zboczu góry wulkanicznej, na wysokości której zderzają się wiatry znad Pacyfiku i Oceanu Atlantyckiego, tworząc odmienny od reszty kraju mikroklimat.

Owoce kawy są rozdrabniane na miazgę, aby usunąć warstwę owoców i utrzymać warstwę śluzu. 24-godzinna fermentacja odbywa się w zbiorniku wypełnionym wodą.Drobne mikroorganizmy wytwarzają enzymy, które pomagają rozłożyć śluz. Po fermentacji ziarna są myte w celu usunięcia śluzu z ziarna. W końcowej fazie pergamin jest następnie suszony na słońcu na łóżkach afrykańskich na wysokości 1800 m npm, aż do osiągnięcia 11% wilgotności. Pergamin jest usuwany mechanicznie, a następnie ziarna są umieszczane w naszym magazynie o kontrolowanej temperaturze


Ta nagrodzona kawa przygotowywana jest przez przyjaciół Ivici Cwatanowski- współzałożycielki Coffea Circulor, rodzinę Altieri.

Sugerowana receptura to 20 g kawy na 300 ml wody (93-95 stopni Celsjusza)

Profil sensoryczny: jaśmin, rumianek, mango, kwiat pomarańczy

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.