• Kategorie
  • Dear judges Coffee - Panama Finca Deborah- 104g

Data palenia: 30.01.2023

Profil sensoryczny: Ananas, Brzoskwinia, Cytrusy, Kwiaty
Obróbka: Carbonic maceration, Washed
Wysokość uprawy: 1950 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Geisha
Profil wypalenia: Pod filtr
Cup score: 93
Brak towaru
120.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12.99
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 14.99
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 0.09 kg

Dear judges Coffee - Panama Finca Deborah- 104g (80g + 24g)

Ta Geisha to czysta i orzeźwiająca kawa. Reprezentuje terroir Finca Deborah z nutami kwiatowymi i cytrusowymi połączonymi z musującą kwasowością i kremowym posmakiem opracowanym w procesie Carbonic Maceration. Proces maceracji węglowej jest stosowany w przemyśle winiarskim od kilkudziesięciu lat. Jednak zastosowanie tego procesu w kawie ma dopiero kilka lat. W 2015 roku Jamison jako jeden z pierwszych na świecie rozpoczął pracę z procesem CM z kawą. W ciągu ostatnich 3 lat stosował kilka różnych technik wykorzystujących CM i zyskał reputację lidera w branży przetwarzania kawy z maceracji węglowej.

Kawy Jamison's zdobyły liczne tytuły w konkursach Barista i Brewer's Cup, zarówno krajowych, jak i międzynarodowych. W 2017 roku Deborah Washed Carbonic Maceration Geisha zajęła 2. miejsce w World Brewer's Cup i 5. miejsce w World Barista Championship, a ostatnio 2. i 4. miejsce w 2019 WBC w Bostonie.

Profil sensoryczny tej kawy to: cytrusy, owoce tropikalne, pieczony ananas, jabłko, nuty białego wina, trawa cytrynowa i limonka na finiszu. Złożona kwasowość o wysokiej intensywności zaczyna się od cytryny, przechodzi w jabłkową, a kończy winną. Bardzo długi i przyjemny posmak.

Pique smakowe zaczyna się 3-4 tygodnie po paleniu i trwa 8 tygodni (należy unikać spożywania 1-2 tygodni po wypale, ponieważ profil smakowy nie będzie jeszcze w pełni rozwinięty) Jeśli chcesz więcej dowiedzieć się o Halogenie odsłuchaj podcast w Stronghold in Time Wendelboe Podcast #9 z Mortenem z CoffeeMind


 kolor: 98 Artron (wypał pod filtr ) Kawa jest palona przez Jane Lash - SCA AST w zakresie  sensoryki i palenia kawy, sędzia WCE w World Brewers Cup i World Coffee Roasting Championship.


Dumnie wypalona na Podlasiu.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.