
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
- Kategorie
-
Dear judges Coffee - Panama Finca Deborah- 104g


Wpisz swój e-mail |
Opinie | |
Wysyłka / Odbiór | 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡 |
Cena przesyłki od: | 12.99 |
Waga | 0.09 kg |
Dear judges Coffee - Panama Finca Deborah- 104g (80g + 24g)
Ta Geisha to czysta i orzeźwiająca kawa. Reprezentuje terroir Finca Deborah z nutami kwiatowymi i cytrusowymi połączonymi z musującą kwasowością i kremowym posmakiem opracowanym w procesie Carbonic Maceration. Proces maceracji węglowej jest stosowany w przemyśle winiarskim od kilkudziesięciu lat. Jednak zastosowanie tego procesu w kawie ma dopiero kilka lat. W 2015 roku Jamison jako jeden z pierwszych na świecie rozpoczął pracę z procesem CM z kawą. W ciągu ostatnich 3 lat stosował kilka różnych technik wykorzystujących CM i zyskał reputację lidera w branży przetwarzania kawy z maceracji węglowej.
Kawy Jamison's zdobyły liczne tytuły w konkursach Barista i Brewer's Cup, zarówno krajowych, jak i międzynarodowych. W 2017 roku Deborah Washed Carbonic Maceration Geisha zajęła 2. miejsce w World Brewer's Cup i 5. miejsce w World Barista Championship, a ostatnio 2. i 4. miejsce w 2019 WBC w Bostonie.
Profil sensoryczny tej kawy to: cytrusy, owoce tropikalne, pieczony ananas, jabłko, nuty białego wina, trawa cytrynowa i limonka na finiszu. Złożona kwasowość o wysokiej intensywności zaczyna się od cytryny, przechodzi w jabłkową, a kończy winną. Bardzo długi i przyjemny posmak.
Pique smakowe zaczyna się 3-4 tygodnie po paleniu i trwa 8 tygodni (należy unikać spożywania 1-2 tygodni po wypale, ponieważ profil smakowy nie będzie jeszcze w pełni rozwinięty) Jeśli chcesz więcej dowiedzieć się o Halogenie odsłuchaj podcast w Stronghold in Time Wendelboe Podcast #9 z Mortenem z CoffeeMind
kolor: 98 Artron (wypał pod filtr ) Kawa jest palona przez Jane Lash - SCA AST w zakresie sensoryki i palenia kawy, sędzia WCE w World Brewers Cup i World Coffee Roasting Championship.
Dumnie wypalona na Podlasiu.