• Kategorie
  • LaCava - Rwanda Kopakama - 250g

Data palenia: 30.08.2022

Profil sensoryczny: Daktyle, Melon, Miód
Obróbka: Washed, Washed double fermented
Wysokość uprawy: 1600-2000 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Bourbon, Jackson
Profil wypalenia: Pod filtr
Brak towaru
55.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier Inpost 14
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DHL 18
Waga 0.25 kg

LaCava - Rwanda Kopakama - 250g

Kopakama Rwanda pochodzi z Rolniczej Spółdzielni Kawowej Mabanza, działającej w dawnym hrabstwie Rwandy, obecnie zwanej Kopakama. Region ten położony jest w pobliżu Kongo, nad jeziorem Kivu. Obszar ten jest znany również z uprawy jednej z najlepszych herbat organicznych w Rwandzie. Większość kaw uprawiana jest w górach. Idealne warunki klimatyczne na zboczach gór, a także gleby wulkaniczne powodują powolne dojrzewanie owoców kawy.

Nietuzinkowy smak i profil sensoryczny uwolniony jest dzięki mokrej obróbce i podwójnej fermentacji. W swojej filiżance poczujesz uwalniającą się słodycz miodu i dojrzewających w pełnym słońcu daktyli. Słodki smak, zostanie przełamany świeżym i orzeźwiającym smakiem egzotycznego melona.

Profil sensoryczny: miód, daktyle, mango

Opakowanie: 250 g

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.